Під стінами МВС у Києві пройшла акція “Хто підняв руку на Балуха?”. ВІДЕО

 

У четвер, 10 вересня, біля Міністерства внутрішніх справ у Києві відбулася акція “Хто підняв руку на Балуха?”.

Біля урядової будівлі зібралися десятки людей, що вимагали від правоохоронців негайного провести розслідування і назвати імена замовників та виконавців нападу на колишнього політв’язня, кримського активіста Володимира Балуха, повідомляє “Укрінформ”.

Учасники заходу наголошували, що суспільство має взяти розслідування справи під особливий контроль.

Присутні тримали в руках прапори України та партії “Європейська солідарність” – організатора акції.

“Зараз ми йдемо до керівництва міністерства, до керівництва поліції для того, щоб дуже серйозно поговорити про цю справу, тому що зрозуміло, ніяка це не “битовуха”, ніяке це не випадкове явище. Тому що за останній рік кількість нападів на активістів, кількість тиску і нападів на проукраїнськи налаштованих українців, на патріотів, на волонтерів, на ветеранів, дійсно зашкалює”, – сказав нардеп від “ЄС” Артур Герасимов.

На акції були також присутні його колеги – народні депутати Ростислав Павленко та Ахтем Чийгоз.

“Я звертаюсь до керівництва поліції і Міністерства внутрішніх справ. Володимир в тюрмі боровся за Україну і за вас, боровся за гідність нашого народу, коли його намагалися поставити на коліна. І він на коліна не встав”, – зазначив Чийгоз.

Він також застеріг, що тепер агресія проти активістів і патріотів стала нормою.

“Це слідство ми будемо контролювати, щоби дати відповіді не тільки як це трапилося, а що останній рік в Україні це явище стало нормальним. Коли ти борешся і відстоюєш символи цієї боротьби, намагаються мерзотники відслідкувати і вбити, а нова влада робить вигляд, що це побутове питання. Це неприпустимо. Ми цього не дозволимо”, – сказав Чийгоз.

Стан Володимира Балуха після нападу залишається тяжким, лікарі прогнозів поки не дають.

“Від лікуючих лікарів Балуха, які з нами на постійному контакті: “Стан стабільно важкий”, прогнозів ніхто ніяких поки не дає”, – написала нардепка від “Європейської солідарності” Ірина Геращенко у фейсбуці вранці в четвер, 10 вересня.

Як писала “Новинарня“, невідомі побили громадського активіста Володимира Балуха вночі 8 вересня в Києві. Він із важкою черепно-мозковою травмою перебуває в реанімації, підключений до апарату ШВЛ.

Слідчий відділ Дніпровського управління поліції розпочав кримінальне провадження за ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України.

Читайте також:
До “ЄС” на місцевих виборах приєднаються колишні політв’язні Сущенко та Балух

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна