Тиждень після побиття Балуха: “стан стабільно важкий”

 

Стан колишнього кримського політв’язня Володимира Балуха після побиття у Гідропарку в Києві залишається стабільно важким.

Про це в понеділок, 14 вересня, повідомила народна депутатка, співголова фракції “Європейська солідарність” Ірина Геращенко.

“Від лікуючих лікарів Володимира Балуха: “Стан стабільно важкий. Для пацієнта і нас дуже важливі 7-10-та доба. Пацієнт всім забезпечений, робимо все необхідне”, – написала Геращенко в соцмережі.

Як писала “Новинарня“, невідомі побили громадського активіста Володимира Балуха вночі 8 вересня в Києві у Гідропарку. Балух був там після зустрічі з іншими колишніми політв’язнями, на річницю їхнього звільнення.
Колеги розповідали про суперечку з приводу української мови, яка виникала в Балуха з іншою компанією.
Пограбованого Володимира із важкою черепно-мозковою травмою виявили тільки близько 11-ї години наступного дня. Він перебував у реанімації в медикаментозному сні, після операції підключений до апарату ШВЛ.
Слідчий відділ Дніпровського управління поліції Києва за фактом побиття Балуха розпочав кримінальне провадження за ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України.
10 вересня активісти “Європейської солідарності” провели біля будівлі Міністерства внутрішніх справ акцію “Хто підняв руку на Балуха?”. “ЄС” вимагає від правоохоронців негайного провести розслідування і назвати імена замовників та виконавців нападу на свого соратника, заявляючи, що напад на нього не був побутовим конфліктом.

Читайте також:
До “ЄС” на місцевих виборах приєднаються колишні політв’язні Сущенко та Балух

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна