Суд в Криму змінив вирок українському активісту Балуху

 

У окупованому Криму так званий Верховний суд  змінив вирок українському активісту Володимиру Балуху.

Як передає “Новинарня“, про це пише “Крим.Реалії”.

Суддя Тимур Сльозко виключив з обвинувачення пункт про придбання боєприпасів. У зв’язку з цим вирок змінили до 3 років і 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні.

При цьому в ході засідання суд відмовив у задоволенні клопотань про виклик свідків, яких не допитали під час судового слідства, також у проведенні додаткових експертиз, витребування додаткових документів і здійсненні аудіозапису силами суду.

Читайте також:
“Все буде Майдан”. Окупаційний суд у Криму виніс новий вирок українському патріоту Балуху

Як повідомляла “Новинарня“, підконтрольний Москві Роздольненський районний суд Криму засудив українського активіста Володимира Балуха до 3 років і 7 місяців колонії-поселення та штрафу в розмірі 10 тисяч рублів (4,6 тис. грн.).

ФСБ РФ затримала фермера Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Його звинуватили в незаконному зберіганні боєприпасів і вибухових речовин, які нібито були знайдені на горищі його будинку. Громадянин України Балух свою провину не визнав.

Раніше він встановлював синьо-жовтий прапор на даху свого будинку, а також табличку на стіні будинку “вулиця Небесної сотні, 18” – захисники Балуха та сам підсудний вважають, що його карають саме за українську символіку.

Співробітники ФСБ стверджували, нібито знайшли на горищі будинку, де живе Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок.

Під час свого заключного слова на засіданні суду 15 січня Володимир Балух заявив, що справа проти нього “сфабрикована у зв’язку з його політичною позицією” і це не змусить його любити “нову батьківщину”.

4 серпня 2017 року так званий Роздольненський районний суд Криму виніс вирок Балуху – 3 роки і 7 місяців колонії загального режиму, а також ухвалив стягнути з нього штраф в розмірі 10 тисяч рублів.
При розгляді апеляційної скарги вирок Балуху був скасований, справу відправили на повторний розгляд.
7 листопада той самий райсуд розпочав повторно розглядати справу Балуха, а 1 грудня змінив запобіжний захід з утримання під вартою на домашній арешт строком на два місяці.

Раніше проти українця відкрили третю кримінальну справу проти – після того, як Балух та його адвокат подали скаргу в поліцію на незаконні дії начальника Роздольненського ІТТ Валерія Ткаченка, який ображав і вдарив Володимира.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна