“Все буде Майдан”. Окупаційний суд у Криму виніс новий вирок українському патріоту Балуху

 

Підконтрольний Москві Роздольненський районний суд Криму засудив українського активіста Володимира Балуха до 3 років і 7 місяців колонії-поселення та штрафу в розмірі 10 тисяч рублів (4,6 тис. грн.).

Як передає “Новинарня“, таким чином суд фактично підтвердив серпневий вирок за тривалістю ув’язнення, але пом’якшив режим утримання.

Російський прокурор просив для Балуха 5 років і 1 місяць позбавлення волі з відбуванням у колонії-поселенні і оплату штрафу в розмірі 20 тисяч рублів.

Як повідомив із кореспондент “Крим. Реалії“, перед оголошенням вироку Балух на камеру побажав Україні не здаватися.
Він не вважає себе жертвою і впевнений: “Все буде нормально, все буде Майдан”.

Як повідомляла “Новинарня“, ФСБ РФ затримала фермера Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Його звинуватили в незаконному зберіганні боєприпасів і вибухових речовин, які нібито були знайдені на горищі його будинку. Громадянин України Балух свою провину не визнав.

Раніше він встановлював синьо-жовтий прапор на даху свого будинку, а також табличку на стіні будинку “вулиця Небесної сотні, 18” – захисники Балуха та сам підсудний вважають, що його карають саме за українську символіку.

Співробітники ФСБ стверджували, нібито знайшли на горищі будинку, де живе Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок.

Під час свого заключного слова на засіданні суду 15 січня Володимир Балух заявив, що справа проти нього “сфабрикована у зв’язку з його політичною позицією” і це не змусить його любити “нову батьківщину”.

4 серпня 2017 року так званий Роздольненський районний суд Криму виніс вирок Балуху – 3 роки і 7 місяців колонії загального режиму, а також ухвалив стягнути з нього штраф в розмірі 10 тисяч рублів.
При розгляді апеляційної скарги вирок Балуху був скасований, справу відправили на повторний розгляд.
7 листопада той самий райсуд розпочав повторно розглядати справу Балуха, а 1 грудня змінив запобіжний захід з утримання під вартою на домашній арешт строком на два місяці.

Раніше проти українця відкрили третю кримінальну справу проти – після того, як Балух та його адвокат подали скаргу в поліцію на незаконні дії начальника Роздольненського ІТТ Валерія Ткаченка, який ображав і вдарив Володимира.

Читайте також:
Окупаційна влада висунула нові звинувачення кримському активісту Балуху

Президент Петро Порошенко, коментуючи у “Твіттері” вирок Володимиру Балуху 16 січня, заявив: “Окупанти ніколи не зламають українського духу! Судилище над Володимиром Балухом тому підтвердження. Україна продовжить боротьбу за звільнення Криму та всіх незаконно ув’язнених на півострові”.

Речниця Міністерства закордонних справ України Мар’яна Беца, коментуючи вирок 16 січня, заявила у “Твіттері”: “Сфабриковане рішення незаконних судів. Висловлюємо протест. Будемо посилювати міжнародний тиск на РФ зі звільнення Балуха”.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін також написав: “Фейкова судова система окупаційної влади безсила проти людей незламної волі. Останнє слово в суді Володимира Балуха – настанова вільної людини всім нам. Винні у цьому свавіллі понесуть покарання”.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна