На Луганщині внаслідок ворожого обстрілу загинув військовий ЗСУ

доповнено

У неділю, 6 вересня, внаслідок ворожого обстрілу на Луганщині загинув військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил.

Про це повідомили в пресцентрі штабу ОС.

Зазначається, що противник відкрив вогонь зі стрілецької зброї по позиціях підрозділів Об’єднаних сил неподалік Причепилівки, що в Новоайдарському районі.

“На жаль, один військовослужбовець Збройних сил України отримав поранення не сумісне з життям”, – йдеться в повідомленні.

Командування ОС висловило глибокі й щирі співчуття рідним та близьким загиблого воїна.<

“У відповідь на обстріл підрозділи Об’єднаних сил застосували наявні вогневі засоби та дали збройним формуванням Російської Федерації гідну відсіч. Втрати противника уточнюються”, – сказано в повідомленні.

Як відомо, 6 вересня – 42-й день “повного та всеосяжного режиму припинення вогню”.

Раніше цього дня стало відомо, що двоє військовослужбовців ЗСУ, які під час гасіння пожежі в зоні ООС виявилися відрізані вогнем від решти особового складу, загинули, підірвавшись на вибуховому пристрої на мінному полі противника.
Також 6 вересня ворог відкрив прицільний вогонь з автоматичного станкового гранатомета, випустивши три черги ВОГ-17 по підрозділу Об’єднаних сил в районі міста Красногорівка на Донеччині. У результаті цього обстрілу отримав поранення військовослужбовець ЗС України, який усував наслідки пожежі на позиції.

Загалом станом на 6 вересня бойові втрати Об’єднаних сил з початку місяця становлять три особи.

Читайте також:
“Скільки протримається перемир’я? На все воля Божа”. Репортаж із Південного під Горлівкою. ФОТО, ВІДЕО

Як інформувала “Новинарня“, 22 липня Тристороння контактна група (Україна, Росія, ОБСЄ) на відеоконференції досягнула домовленостей “стосовно додаткових заходів щодо посилення режиму припинення вогню”. Офіс президента України назвав ці домовленості “проривом”.

“Всеосяжне, стійке та безстрокове перемир’я” почалося з 00:01 (за київським часом) 27 липня 2020 року. Воно має виконуватися керівництвом Збройних сил України та керівництвом збройних формувань ОРДЛО “на весь період до повного всеосяжного врегулювання конфлікту”.

Президент Володимир Зеленський закликав усіх лідерів країн “нормандського формату” зафіксувати цю угоду про припинення вогню.

“Перемир’я” має ширші обмеження, ніж попередні подібні “режими тиші” – заборону на наступальні та розвідувально-диверсійні дії, інженерне облаштування позицій, використання будь-яких видів літальних апаратів сторін; застосування дисциплінарних заходів за порушення режиму припинення вогню тощо. Уперше для спостереження за дотриманням “режиму тиші” в підрозділи відряджені офіцери зі штабів із досвідом миротворчих операцій.

Протягом серпня, у час дії “перемир’я”, командування відзначило відсутність бойових втрат (загиблих) з боку українських військ. Це був перший місяць з початку війни без загиблих з українського боку.

Читайте також:
На фронті зберігається “тиша”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна