Зеленський закликає усіх лідерів “нормандського формату” підписати угоду про припинення вогню

 

Президент України Володимир Зеленський вважає, що угоду про повне та всеосяжне припинення вогню на Донбасі з 27 липня мають підписати усі лідери країн “нормандського формату” – Росії, Німеччини, Франції та України.

Про це повідомила пресслужба офісу президента у четвер, 23 липня.

На думку Зеленського, це підвищить статус угоди та збільшить шанси на дотримання досягнутих домовленостей.

“Цей документ зараз очікує підписання всіх сторін Нормандської групи. Вірю в те, що всі сторони – Україна, Франція, Німеччина та РФ – підпишуть, і з 27 числа, вірю, що може настати мить, коли буде стале припинення вогню”, – сказав Зеленський.

Водночас глава держави наголосив, що досягнуті домовленості не позбавляють українських військових можливості для самозахисту.

Як писала “Новинарня“, нещодавно Тристороння контактна група із врегулювання ситуації на Сході України досягла угоди про те, що з 00:01 27 липня 2020 року має дотримуватися режим повного та всеосяжного припинення вогню на лінії розмежування сторін на Донбасі.
Президент України Володимир Зеленський заявив, що вірить у настання режиму стійкого припинення вогню в зоні конфлікту після підписання цієї угоди.

Читайте також:
Коли по нас стріляють, ми завжди дуже потужно відповідаємо, – Зеленський на лінії розмежування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна