Коли по нас стріляють, ми завжди дуже потужно відповідаємо, – Зеленський на лінії розмежування

 

Президент України Володимир Зеленський заявив, що в разі обстрілу українських військових на Донбасі вони завжди відповідають, і “дуже потужно”.

Про це глава держави сказав на брифінгу з президенткою Швейцарії Симонеттою Зоммаругою у Станиці Луганській у четвер, 23 липня, передає “Інтерфакс-Україна”.

“У нас в Україні ніхто нічого не чекає. Ви знаєте, що коли по нас стріляють – ми завжди відповідаємо, і дуже потужно”, – сказав Зеленський, реагуючи на запитання, чи відповідатимуть українські військові на порушення режиму припинення вогню.

Також глава держави розповів, що зі своєю швейцарською колегою “спеціально без охорони дійшли до мосту” (на лінії розмежування і КПВВ в Станиці), і зауважив, що “та сторона може робити багато провокацій”.

Водночас Володимир Зеленський заявив, що на ділянках розведення (серед яких Станиця Луганська) уже немає обстрілів та українське військо не зазнає втрат.

“Про точки розведення… Сьогодні ми з вами реально бачимо, коли політичні гасла вже спали, що в цих точках нікого не вбивають”, – сказав він.

Нагадаємо, 22 липня під Богданівкою російські окупанти з безпілотника атакували позиції ЗСУ, двоє бійців тоді були поранені.
Також 18 липня окупаційні війська  РФ також відкривали вогонь на ділянці розведення в районі сіл Богданівка й Петрівське Донецької області.

Як писала “Новинарня“, напередодні Тристороння контактна група із врегулювання ситуації на Сході України досягла угоди про те, що з 00:01 27 липня 2020 року має дотримуватися режим повного та всеосяжного припинення вогню на лінії розмежування сторін на Донбасі.
Президент України Володимир Зеленський заявив, що вірить у настання режиму стійкого припинення вогню в зоні конфлікту після підписання цієї угоди.

Читайте також:
Зеленський: Україна активно працює з усіма сторонами для щонайшвидшого відкриття нових КПВВ у Золотому і Щасті 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна