Двоє воїнів ЗСУ, яких під час гасіння пожежі відрізало полум’ям від товаришів, загинули в “сірій зоні”

 

Двоє військовослужбовців, які під час гасіння пожежі в районі проведення Операції Об’єднаних сил виявилися відрізані вогнем від решти особового складу, загинули, підірвавшись на вибуховому пристрої.

Про це повідомляє в суботу, 6 вересня, командування ОТУ “Схід” на сторінці у фейсбуці.

“Під час евакуації особового складу, обходячи осередок вогню в «сірій зоні», двоє військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил підірвались на невідомому вибуховому пристрої на мінному полі противника“, – йдеться в повідомленні.

Як писала “Новинарня“, у ранковому зведенні штабу ОС повідомлялося, що під час гасіння пожежі в районі селища Верхньоторецьке Ясинуватського району Донецької області двоє військових були відрізані полум’ям від решти особового складу.

Увечері 5 вересня представниця пресцентру ОС розповідала, що до гасіння пожеж на Донбасі залучено понад 300 чоловік особового складу та 68 одиниць інженерної й автомобільної техніки різних підрозділів Збройних сил України і Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо, 3 вересня стало відомо, що напередодні внаслідок пожежі поруч із позиціями ЗС України на Луганщині загинув головний сержант роти 25 опдбр старшина Артем Бондаренко. Тіло військовослужбовця знайшли під завалами бліндажа. Як стверджують побратими, в той час коли вони гасили пожежу, яка стрімко наближалася до позицій, Артем займався евакуацією військового майна із бліндажа й задихнувся від диму.
Як писала “Новинарня“, також двоє військових отримали опіки під час гасіння пожежі на Луганщині. Міністр оборони Андрій Таран запевнив, що постраждалих буде представлено до державних нагород.
Лісові й степові пожежі на Донбасі поруч із лінією розмежування палають з кінця серпня. Однією з версій пожеж на передовій називають зустрічний підпал з іншого боку лінії зіткнення.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна