Православні церкви відмовилися від хресної ходи в Києві через карантин

 

Помісна Православна церква України та філія Російської церкви в Україні погодилися не проводити традиційні хресні ходи на честь Дня хрещення Київської Русі.

Про це в неділю, 12 липня, повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

“Наприкінці липня ми відзначимо 1032-гу річницю Хрещення Київської Русі-України. Це важлива історична подія для вірян, тому щороку в цей день проходить хресна хода. Та цей рік вніс свої корективи.
ПЦУ та УПЦ прийняли рішення не проводити хресну ходу. В обох церквах святкування пройдуть з дотриманням вимог карантину. Таке повідомлення вони оприлюднили на своїх офіційних ресурсах”, – написав Ткаченко у фейсбуці.

“Радий, що предстоятелі православних церков поставились відповідально до рекомендацій МОЗ і поставили захист здоров’я людей у пріоритет”, – додав він.

Як відомо, День Хрещення Київської Русі-України відзначається щорічно 28 липня — у день пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира.
Цього дня Православна церква України (раніше – УПЦ КП) традиційно проводить велику ходу в Києві до пам’ятника князю Володимиру Великому. Днем раніше подібний захід за іншим маршрутом проводить церква Московського патріархату.

Нагадаємо, навесні було відомо про майже 200 випадків коронавірусної хвороби в храмах і монастирях РПЦ у Києві, зокрема в Києво-Печерській лаврі.
12 квітня помер архімандрит Нектарій – чернець Києво-Печерської лаври УПЦ Московського патріархату. За даними ЗМІ, він хворів і на коронавірус. 14 квітня в Києво-Печерській лаврі підтвердили другу смерть від коронавірусу.
Тоді міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що Лавра за рішенням комісії з надзвичайних ситуацій столиці закривається на карантин. Він тривав до 25 травня.
15 квітня стало відомо, що коронавірусом інфікований проросійський народний депутат Вадим Новінський, якого називають куратором РПЦ в Україні. Напередодні він зустрічався з предстоятелем УПЦ МП Онуфрієм без засобів захисту.

Читайте також:
Похорон голови Всеукраїнської ради церков на Закарпатті зібрав більше тисячі людей

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.