У нардепа Новинського з “Опоблоку” діагностували коронавірус

 

Нову коронавірусну інфекцію виявили в народного депутата від “Опозиційного блоку” Вадима Новинського.

Про це він сам повідомив на своїй сторінці у фейсбуці.

“Згідно з вимогами МОЗ провести перевірку контактів людей, у яких виявлено COVID-19, сьогодні пройшов тестування. Після здачі аналізів тест на коронавірус дав позитивний результат“, – написав депутат.

За словами Новинського, його стан в нормі, він не відчуває симптомів захворювання.

“Температура 36,8. Комп’ютерна томографія легень не визначила відхилень від норми. До повторного тестування лікарі поки обережні у висновках і прогнозах, але порадили кілька днів провести в стаціонарі під їхнім наглядом”, – розповів нардеп.

Також він запевнив, що дотримуватиметься всіх рекомендацій лікарів і режиму ізоляції.

“Всі, з ким я контактував останнім часом, також пройдуть ретельне тестування”, – додав Новинський.

Нагадаємо, тиждень тому стало відомо, що COVID-19 було діагностовано в народних депутатів: Віталій Борт, Віталій Кисельов, Олександр Лукашев (“Опозиційна платформа – За життя”), Володимир Ватрас, Руслан Горбенко (“Слуга народу”), Сергій Шахов (“Довіра”), Сергій Рудик, Ганна Скороход (позафракційні, також захворіла дитина Скороход).

Як відомо, нардеп Вадим Новінський, якого називають одним із кураторів УПЦ МП від російської сторони, у 20-х числах березня був присутній у Києво-Печерській лаврі на богослужінні з главою РПЦвУ митрополитом Онуфрієм, настоятелем Лаври митрополитом Павлом, який, за даними ЗМІ, заразився коронавірусом, митрополитом Антонієм та заступником керівника ОП Сергієм Трофімовим.

Як писала “Новинарня“,  13 квітня у Києво-Печерській лаврі, де зафіксовано спалах коронавірусної інфекції, підтвердили другий випадок смерті.

Тоді ж мер Києва Віталій Кличко заявив, що Лавра за рішенням комісії з надзвичайних ситуацій столиці закривається на карантин.
За даними Кличка, загальна кількість хворих на коронавірус священнослужителів у Лаврі становить 90.

2 квітня помер архімандрит Нектарій – чернець Києво-Печерської лаври УПЦ Московського патріархату. За даними ЗМІ, він хворів і на коронавірус.

Того ж дня у намісника Свято-Троїцького Іонинського монастиря в Києві Іони Черепанова виявили COVID-19.

На початку квітня братію Києво-Печерської лаври з митрополитом Павлом (Лебедем) перевірили на коронавірус, ЗМІ повідомляли про підозру й інфікування настоятеля.

Читайте також:
За недотримання карантину держава має розірвати з МП договір оренди Лаври, – Ковальов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна