За недотримання карантину держава має розірвати з МП договір оренди Лаври, – Ковальов

 

Андрій Ковальов,
громадський активіст, журналіст, політолог, історик, краєзнавець, релігієзнавець, колишній заступник голови Інформаційного управління УПЦ КП

(FB)

Російська Православна Церква цілить в український народ і вкотре стріляє собі в ногу.

Немов би за чиїмось наказом Московський Патріархат в Україні ігнорує всі карантинні обмеження, пов’язані з епідемією коронавірусу.

Один з лідерів неканонічної структури парафій РПЦ в Україні “митрополит” Павєл (Лебідь) закликає всіх вірян саботувати карантин, йти до храму, цілуватися і обійматися.

Покарання не забарилося. За кілька днів у “митрополита” Павла діагностували коронавірус. Слідом починають хворіти монахи і працівники у Києво-Печерській Лаврі.

Кількість хворих множиться у геометричній прогресії. Наразі кількість хворих близько сотні.

Просто нагадаю, що за даними Московського Патріархату в Лаврі в них понад 200 монахів, я вже мовчу про ще кілька сотень людей, які обслуговують бізнес Павла у Лаврі, а ще десятки, а можливо і сотні людей, які працюють у агрофірмі митрополита Павла під Києвом, обслуговують його будинки-палаци, монахи лаврських скитів – всі вони у групі ризику.

Також захворів на коронавірус ще один “єпископ” Московського Патріархату в Україні – “єпископ Обухівський” Іоана (Черепанов) намісник одразу кількох монастирів – Троїцького (Іонинського) монастиря у Ботанічному саду, монастиря на Звіринці і скита в Нещерові на Обухівщині. Є підозра, що коронавірус від Іони підхопили й інші монахи.

У Почаївській Лаврі теж хворі. До речі, автобус паломників завіз коронавірус з Почаївської Лаври у Молдову.

Сьогодні спалах коронавірусу зафіксований у монастирі Московського Патріархату у містечку Теплодар на Одещині.

Уявіть собі, і далі купа єпископів Московського Патріархату закликають ігнорувати карантин, проводять публічні і масові богослужіння, а вчора проводили масові освячення верби.

Головний аргумент диверсантів Московського Патріархату, що до віруючих людей вірус не чіпляється. Як бачимо, чіпляється до всіх: і до простих вірян, і до священників, монахів і архієреїв.

На жаль, учора через свідому диверсію митрополита Павла, через коронавірус помер архімандрит Нектарій (Олександр Андрійович Коваленко).

І уявіть собі: до цього дня богослужіння відбувалися, карантин у Лаврі був частковим!

Тільки від сьогодні Лавра закрита на повний карантин.

На фоні цього всього, так званий “Предстоятель Московського Патріархату в Україні митрополит” Онуфрій (Березовський) супроводжує проросійського олігарха Вадима Новинського у його піар-поїздках. Не чутно від Онуфрія жодного слова на підтримку карантину і заклику до вірян оберігатися від коронавірусу.

Фактично Московський Патріархат вкотре виконує диверсійну роботу, навіть ціною власних священнослужителів. На жаль, далі буде ще гірше!

Влада на чолі з президентом Зеленським бездіє. Інтереси Московського Патріархату в офісі президента обслуговує вірний парафіянин Сергій Трофімов, який, до речі, теж був присутній на богослужінні з хворим на коронавірус “митрополитом” Павлом Лебедем.

Я нагадаю, що Києво-Печерська Лавра є власністю держави і народу.

І сьогодні влада, найперше, за недотримання карантину і свідому диверсію, яку вчиняє РПЦ в Україні, має розірвати договір оренди на приміщення Києво-Печерської лаври з юридичної релігійною особою Московського Патріархату.




Читайте також:
У Києво-Печерській лаврі підтвердили другу смерть від коронавірусу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна