“Вогнище захворювання”: Києво-Печерську лавру закривають на карантин

 

Міський голова столиці Віталій Кличко заявив, що Києво-Печерську лавру так званої УПЦ МП, за рішенням комісії з надзвичайних ситуацій столиці, закривають на карантин.

Про це він написав у телеграм-каналі в понеділок, 13 квітня.

“Києво-Печерська лавра, за рішенням комісії з надзвичайних ситуацій столиці, закривається на карантин. І я звертаюся до правоохоронних органів проконтролювати дотримання цього рішення”, – повідомив Кличко.

За його словами, із 79 випадків захворювання, зареєстрованих за минулу добу, 63 саме у монастирі. Всього там вже 90 хворих на COVID-19.

“Місто сьогодні направить до Лаври мобільні рентгени і бригаду медиків для забору зразків для ПЛР-тестування. Ми повинні мати реальну картину про вогнище захворювання“, – сказав міський голова Києва.

Нагадаємо, 12 квітня помер архімандрит Нектарій – чернець Києво-Печерської лаври УПЦ Московського патріархату. За даними ЗМІ, він хворів і на коронавірус.

9 квітня міський голова Києва Віталій Кличко повідомив про 26 випадків захворювання на коронавірусну хворобу в Києво-Печерській лаврі УПЦ МП.

Того ж дня у намісника Свято-Троїцького Іонинського монастиря в Києві Іони Черепанова виявили COVID-19.

Як інформувала “Новинарня“, братію Києво-Печерської лаври з митрополитом Павлом перевірили на коронавірус.

Читайте також:
Священники УПЦ МП літали над Одесою із заклинаннями від коронавірусу. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна