Архімандрит Києво-Печерської лаври Нектарій помер від коронавірусу, – ЗМІ

 

Помер архімандрит Нектарій – чернець Києво-Печерської лаври УПЦ Московського патріархату, де цього тижня тижні було зафіксовано спалах коронавірусу.

Про це в неділю, 12 квітня, повідомив сайт головного монастиря МП у Києві.

Зазначається, що “насельник” Нектарій помер після тривалої хвороби.

“З глибоким сумом повідомляємо, що сьогодні, 12 квітня, на 74-му році життя після тривалої хвороби відійшов до Господа насельник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври архімандрит Нектарій (в миру – Коваленко Олександр Андрійович)”, – ідеться в повідомленні.

“Архімандрит Нектарій прийшов послушником до обителі в 1988 році, коли в Лаврі відновилося чернече життя після її закриття в період безбожного радянського правління. Ніс різні послухи, в тому числі завідував читанням невсипущого Псалтиря”, – розповіли в Лаврі про “лаврського старця, молитовника, який відвідував усі богослужіння”.

При цьому канал “24” з посиланням на джерела повідомляє, що лаврський архімандрит помер від COVID-19.

За даними каналу, настоятель Києво-Печерської лаври митрополит Павло (Лебідь), у якого є підозра на коронавірус, через погіршення самопочуття госпіталізований в Олександрівську лікарню.

Нагадаємо, 9 квітня мер Києва Віталій Кличко повідомив про 26 випадків захворювання на коронавірусну хворобу в Києво-Печерській лаврі УПЦ МП.

Читайте також:
Братію Києво-Печерської лаври з митрополитом Павлом перевірили на коронавірус

Раніше настоятель Лаври митрополит Павло (Лебідь) критикував українську владу за те, що вона пропонує обмежити релігійні обряди під час карантину через поширення коронавірусу.
У зверненні до вірян 13 березня настоятель Лаври закликав частіше відвідувати церкви, оскільки причиною спалаху коронавірусу, на його думку, “є людський гріх”. “Не бійтесь нічого, не жахайтеся подій, які йдуть, – а вони будуть, і буде ще гірше, якщо ми не покаємося”, – наголошував владика Павло у виступі. – Від нас сьогодні потрібне єдине: моліться, постіться, ходіть у храм, причащайтесь і причащайте дітей маленьких. Не дивіться: старше покоління чи молодше. Всі поспішайте до храму”.

Надалі пресслужба Лаври повідомляла, що на період карантину богослужіння там будуть проводити онлайн, без допуску до храмів вірян, а богослужіння будуть показувати в інтернеті.

Читайте також:
“Держава не вистоїть”. Намісник Лаври розповів, як люди помирали після його прокляття

СБУ проводить обшуки в настоятеля Лаври, митрополита МП Лебедя

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна