“Держава не вистоїть”. Намісник Лаври розповів, як люди помирали після його прокляття

 

Намісник Києво-Печерської лаври так званої УПЦ МП митрополит Павло (Лебідь) розказав, як після його прокляття померло четверо людей, що працювали в майстернях на території лаври.

Про це він розповів у відео, яке 14 січня з’явилося на YouTube-каналі “Лавра. Шлях до небес”.

Зокрема, Павло скаржився, що УПЦ МП складно щось змінити на території комплексу. Так, представники храму звертаються до музею, Мінкульту і очікують дозволів з “мокрими печатками”.

За його словами, на території лаври у храмах були ремонтні майстерні, де підроблювали антикваріат у 58-му корпусі.

“Я не знаю, що саме вони підроблювали. Ми знайшли багато заготовок… Тоді були відкриті дебати (щодо їх закриття, – “Н”). Я сказав, що помруть, коли не підуть, і в один день три людини померло. Вони написали відкритий лист-скаргу на мене блаженному митрополиту Володимиру”, – сказав Павло. А потім заявив, що загалом він не проти майстерень, якщо вони “толкові, реставраційні”.

“Я прийшов до блажейнішого, бачу, що у митрополита Володимира йдуть іскри з очей. Він каже, мовляв, що ви собі дозволяєте? Ви прокляли музейників і у них померло три людини… Я повертаюся і кажу: “До вечора помрете всі. Во ім’я Отця і Сина, і Святого духа. Правда, ще одна людина померла“, – розповів владика.

“Вони швидко змилися… Я питаю у блаженнійшого, що я не так зробив?“, – здивувався митрополит.

За його словами, він хотів, щоби ці майстерні перенесли з території храму.

Також у цьому інтерв’ю митрополит так званої УПЦ МП сказав, що, на його думку, “немає Московської церкви в Україні, є канонічна церква”.

“Всі інші – не церкви. Зараз знову з’явилася церква. А де начало? А де благодать тої лампочки, про яку я говорив? Нема? Так що це за церква, це політичне зібрання… Якщо держава розколюється, сама себе знищує від своєї влади, то вона не вистоїть ніколи. А ми – є і будемо”, – вважає Павло (Лебідь).

Читайте також:
Перед Об’єднавчим собором митрополит МП Павло координував підготовку “кривавих провокацій”, – СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.