Братію Києво-Печерської лаври з митрополитом Павлом перевірили на коронавірус

 

У Києво-Печерській лаврі провели тестування братії на коронавірус.

Як повідомила пресслужба УПЦ МП 4 квітня, настоятель монастиря митрополит Павло (Лебідь) також пройшов медичний огляд.

Результати тестування на коронавірус мають стати відомі “найближчим часом”.

Наразі пресслужба не коментує повідомлення ЗМІ про можливий позитивний результат тесту в намісника Лаври.

Водночас деякі нішеві ЗМІ з посиланням на свої джерела повідомляють, нібито тест 58-річного владики – позитивний. Зокрема, про це 5 квітня пише РІСУ з посиланням на “Релігійну правду”.

Ця інформація потребує підтвердження.

Видання зауважує, що кілька днів тому Павло провів службу, на якій були присутні очільник УПЦ МП (у підпорядкуванні РПЦ) митрополит Онуфрій, митрополит УПЦ МП Антоній (Паканич), олігарх та нардеп від “Опозиційного блоку” Вадим Новинський, а також перший заступник керівника офісу президента України Сергій Трофимов, який займається питаннями релігії.

Раніше митрополит Павло (Лебідь) критикував українську владу за те, що вона пропонує обмежити релігійні обряди під час карантину через поширення коронавірусу.
У зверненні до вірян 13 березня настоятель Лаври закликав частіше відвідувати церкви, оскільки причиною спалаху коронавірусу, на його думку, “є людський гріх”. “Не бійтесь нічого, не жахайтеся подій, які йдуть, – а вони будуть, і буде ще гірше, якщо ми не покаємося”, – наголошував владика Павло у виступі. – Від нас сьогодні потрібне єдине: моліться, постіться, ходіть у храм, причащайтесь і причащайте дітей маленьких. Не дивіться: старше покоління чи молодше. Всі поспішайте до храму”.

Надалі пресслужба Лаври повідомляла, що на період карантину богослужіння там будуть проводити онлайн, без допуску до храмів вірян. Богослужіння будуть показувати в інтернеті.

Читайте також:
“Держава не вистоїть”. Намісник Лаври розповів, як люди помирали після його прокляття

СБУ проводить обшуки в настоятеля Лаври, митрополита МП Лебедя

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна