Інфікований COVID-19 Новинський напередодні зустрічався з Онуфрієм

 

Позафракційний народний депутат Вадим Новинський, у якого діагностували коронавірус, у вівторок, 14 квітня, особисто передав 850 тисяч медичних масок предстоятелю так  званої УПЦ МП Онуфрію.

Про це повідомляє інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП з посиланням на сайт фонду Новинського.

Маски безкоштовно роздаватимуть вірянам у парафіях так званої УПЦ МП (у всіх областях України) для забезпечення максимальної безпеки парафіян, які вирішать узяти участь у святкових великодніх богослужіннях, відповідно до вимог закону про карантинні заходи під час відвідування храмів.

Нагадаємо, в середу, 15 квітня, Новинський повідомив про отримання позитивного результату тесту на коронавірус.

Як писала “Новинарня“, 13 квітня у Києво-Печерській лаврі, де зафіксовано спалах коронавірусної інфекції, підтвердили другий випадок смерті.

Тоді ж мер Києва Віталій Кличко заявив, що Лавра за рішенням комісії з надзвичайних ситуацій столиці закривається на карантин.
За даними Кличка, загальна кількість хворих на коронавірус священнослужителів у Лаврі становить 90.

12 квітня помер архімандрит Нектарій – чернець Києво-Печерської лаври УПЦ Московського патріархату. За даними ЗМІ, він хворів і на коронавірус.

У намісника Свято-Троїцького Іонинського монастиря МП в Києві Іони Черепанова також виявили COVID-19.

На початку квітня братію Києво-Печерської лаври з митрополитом Павлом (Лебедем) перевірили на коронавірус, ЗМІ повідомляли про підозру й інфікування настоятеля.

Читайте також:
За недотримання карантину держава має розірвати з МП договір оренди Лаври, – Ковальов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна