Похорон голови Всеукраїнської ради церков на Закарпатті зібрав більше тисячі людей

 

У селі Поляна в Свалявському районі на Закарпатті попрощалися з головою Всеукраїнської ради церков, старшим єпископом Союзу вільних церков християн євангельської віри України Василем Райчинцем, який помер на 68-му році життя.

Як написав у фейсбуці син померлого, Анатолій Райчинець, на похорон, який відбувся 6 липня, прийшло більше тисячі людей. Приїхали представники різних релігійних конфесій з усієї України.

Василь Райчинець пішов із життя в суботу, 4 липня, у лікарні міста Ужгород.

Як написав у фейсбуці пастор Анатолій Якобчук, редактор релігійної газети “Слово про слово”,  причиною смерті голови Всеукраїнської ради церков стало коронавірусне захворювання.

Втім, пізніше Якобчук видалив інформацію про коронавірус. У коментарях він пояснив, що побачив її у групі служителів.

Джерела повідомляють, що єпископ мав хворе серце.

Прощання з Райчинцем проходило на стадіоні в Поляні. Людей просили дотримуватися дистанції. Покійного поховали у закритій труні.

Скріншот з відео

Довідка
Василь Федорович Райчинець народився 19 жовтня 1952 року в селі Поляна на Закарпатті, в родині проповідника. Здобув богословську освіту.
З 1990 року був заступником старшого пресвітера Союзу вільних церков християн євангельської віри. У 1995-му його обрали старшим єпископом.
У листопаді 2010 року очолив Міжнародну асамблею християн віри євангельської.
З 1 січня 2020 — головуючий у Всеукраїнській раді церков.
Нагороджений орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня.
Мав дружину, шістьох дітей і п’ятьох онуків.

Відео похорону Василя Райчинця:

Станом на 7 липня Закарпатська область посідає четверте місце в Україні за кількістю активних випадків COVID-19 (2312 інфікованих).

Загалом з початку епідемії коронавірус підтвердили у 3458 закарпатців. З них 1029 вже одужали. Померли — 117. У Свалявському районі виявлено 183 інфікованих.

Читайте також:
На початок липня вісім регіонів України були “недотестованими” на коронавірус

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна