Степанов назвав області, що не готові до другого етапу послаблення карантину

 

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов повідомив, що до переходу на другий етап послаблення карантинних обмежень Чернівецька, Волинська та Рівненська області ще не готові.

Як передає “Новинарня“, про це урядовець заявив у середу, 20 травня, під час брифінгу в Києві.

“На засіданні уряду буде представлений той документ, який передбачає адаптивний карантин. Мова йде про критерії, коли область їх проходить, то пом’якшення є. Якщо ці критерії перевищуються – захворюваності, заповненості ліжок, кількості тестувань, то тоді область не переходить в інший етап. Ці показники будуть визначатися станом на 21 травня, на 18 травня не готові до переходу на другий етап карантину в основному області, які розташовані в західних регіонах України – Чернівецька, Волинська, Рівненська та інші”, – сказав міністр.

Він зазначив, що рішення будуть ухвалювати перед переходом в другий етап.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що показники щодо COVID-19 дозволяють розглядати етапи пом’якшення карантину.

Як інформувала “Новинарня“, карантинні обмеження в умовах пандемії COVID-19 в Україні були запроваджені з 12 березня.

Згідно з рішенням РНБО, Україна закрила на два тижні кордон для іноземних громадян із 17 березня, а також пункти пропуску для авіа-, залізничного і автобусного сполучення із закордоном.
Із 17-18 березня в Україні припинено рух метро, міжміське й міжобласне пасажирське сполучення, введено обмеження на роботу закладів обслуговування й торгівлі, на пересування в населених пунктах та встановлено відповідальність за їх порушення. Раніше оголошено карантин для освітніх закладів. Із 23 березня Київ зупинив всі пасажирські транспортні перевезення, крім критичної сфери.

Із 6 квітня уряд посилив карантинні заходи, а надалі скоригував.

У 20-х числах квітня деякі країни Європи почали поступово виходити з карантину (ДаніяАвстріяЧехія тощо).

22 квітня Кабмін продовжив карантин до 11 травня, а після цього – дещо пом’якшив, але продовжив решту карантинних обмежень до 22 травня.

З 11 травня почалося послаблення карантинних обмежень в Україні.

Читайте також:
У Костянтинівці на Донеччині парафія ПЦУ під час карантину відкрила благодійну їдальню

Київ потроху виходить із карантину: що відкривається, а що – ні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна