Київ потроху виходить із карантину: що відкривається, а що – ні

 

Починаючи з вівторка, 12 травня, Київ почав перший етап послаблення карантину, запровадженого у зв’язку з пандемією коронавірусної хвороби COVID-19.

Про це йдеться в розпорядженні керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації у столиці.

Із 12 травня у Києві відкриють:

– непродовольчі магазини (загальною площею до 300 кв. м, крім розташованих у ТРЦ, якщо немає окремого входу з вулиці): із вимогою присутності не більше 1 відвідувача на 10 кв. м площі;

– салони краси, косметологічні кабінети, перукарні та інші об’єкти побутового обслуговування населення у об’єктах площею не більше 300 кв. м (крім розташованих у ТРЦ, якщо немає окремого входу з вулиці).

(Однак і надалі закрито для відвідування: лазні, СПА-салони, кабінети масажу, тату салони тощо);

літні та сезонні відкриті майданчики кав’ярень та ресторанів із дотриманням умов безпеки;

– парки та сквери: групами не більше двох людей або, якщо з дітьми, – двоє дорослих, двоє дітей (крім багатодітних родин – за цих умов кількість дітей не обмежується).

(При цьому користуватися дитячими та спортивними майданчиками заборонено);

– невеликі виробництва непродовольчих товарів та підприємства побутового обслуговування (ательє, побутові послуги та інші): із дотримання вимоги не більше 1 співробітника на 10 кв. м та не більше 1 клієнта на 10 кв. м;

– адвокатські та нотаріальні бюро, аудитори: з вимогою не більше 1 відвідувача на 10 кв. м площі приміщення;

– автокінотеатри.

Музеї та інші заклади культури можуть відновлювати роботу з обмеженнями, але без відвідувачів. У цих закладах повинні тимчасово відсторонити від роботи осіб, які підлягають самоізоляції (зокрема, віком старше 60 років).

Приймати відвідувачів зможуть музеї просто неба та історико-культурні заповідники, проте після прийняття рішення органом управління та з дотриманням протиепідемічних обмежень.

Дозвіл на відкриття діє за умови забезпечення персоналу засобами індивідуального захисту, а також дотримання відповідних вимог щодо якості харчових продуктів та особливих порядків проведення профілактичних і протиепідемічних, у тому числі дезінфекційних та інших заходів.

Решта протиепідемічних обмежень продовжують діяти.

У громадських місцях необхідно дотримуватися правил безпеки та бути в масках.

Усе ще заборонено пересування групою більше двох осіб, перебування у громадських місцях осіб до 14 років без супроводу батьків, перебувати на вулиці без документів, що посвідчують особу, самовільно залишати місця обсервації та порушувати умови самоізоляції.

Громадський транспорт на першому етапі послаблень залишається закритим для масових перевезень, він працює в обмеженому режимі за спецперепустками. Метро у столиці відкриється за окремим рішенням уряду.

Приватний бізнес має розв’язувати питання підвезення своїх працівників на роботу.

Як відомо, рішення Кабміну передбачало послаблення протиепідемічних заходів з 11 травня.

Читайте також:
Відкриються не всі: як малий бізнес в Україні пережив жорсткий карантин

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна