В’ятрович: СБУ відкрила кримінальну справу щодо держзради Кучми та Єрмака

 

Служба безпеки України почала кримінальне провадження за фактом можливого вчинення державної зради представниками української делегації на переговорах у Мінську.

Про це в понеділок, 18 травня, повідомив народний депутат від “Європейської солідарності” Володимир В’ятрович у фейсбуці.

“Шкода, що СБУ соромиться прямо назвати прізвища вказаних у моєму зверненні “окремих представників”, адже йдеться про голову офісу президента Андрія Єрмака і другого президента України Леоніда Кучму. А ще шкода, що СБУ не вчинила за законом одразу після мого звернення, і мені довелося звертатися до суду”, – написав він.

Джерело: Facebook/Володимир В’ятрович

Нагадаємо, раніше Шевченківський районний суд м. Києва зобов’язав СБУ внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальне порушення, вчинене керівником офісу президента Андрієм Єрмаком та другим президентом України Леонідом Кучмою під час переговорів у Мінську, і розпочати розслідування цієї справи.

11 березня учасники ТКГ в Мінську підписали домовленості про створення “консультативної ради” – органу, який фіксує суб’єктність ОРДЛО, а Росія перебуває лише в статусі гаранта-спостерігача, на рівні з Німеччиною, Францією та ОБСЄ.
Від України відповідний протокол завізував другий президент Леонід Кучма, від Росії – спеціальний представник Азамат Кульмухаметов, від ОБСЄ – Гайді Грау, від ОРДО і ОРЛО – Наталія Никонорова і Владислав Дейнего

У переговорах також брав участь керівник офісу президента України Андрій Єрмак.
Ця ініціатива зустріла різкий спротив громадського суспільства та опозиції в Україні. Проти “консультативної ради” виступила також значна частина депутатів фракції “Слуга народу”.
На початку квітня російське МЗС заявило про зрив створення “консультативної ради з ОРДЛО”.

Читайте також:
Єрмак заявив про план “Б”, якщо деокупація Донбасу не відбудеться до кінця року

Зеленський відповів на петицію про звільнення Єрмака

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна