Російське МЗС заявило про зрив створення “консультативної ради з ОРДЛО”

 

Міністерство закордонних справ Росії звинуватило Німеччину і Францію нібито у зриві створення Консультативної ради за участі представників ОРДЛО.

Про це в четвер, 2 квітня, повідомила пресслужба російського зовнішньополітичного відомства.

Зазначається, що “протокол з чіткими завданнями на майбутнє” був підписаний 11 березня при особистій участі заступника керівника адміністрації президента Російської Федерації Козака і глави офісу президента України Єрмака.

“На жаль, після наміченого прориву стали відбуватися дивні речі. В ході телефонних переговорів помічників “нормандських” лідерів Берлін і Париж під різними приводами йшли від підтримки домовленостей” – йдеться у повідомленні.

“Складається враження, що українські переговорники пішли на це не без підказки ззовні. Подібний відкат назад від досягнутих і зафіксованих домовленостей перекреслює позитивну динаміку”, – додають у російському МЗС.

У РФ заявили, що всі ці події нібито “скидаються на добре скоординовану лінію“.

“Всі ці події скидаються на добре скоординовану лінію. Не хочеться вірити, що за нею ховається спроба торпедувати зрушення на переговорах з подолання внутрішньоукраїнської кризи і одночасно перекласти відповідальність за створений тупик на Росію і Донбас”, – додали у відомстві.

Читайте також:
Представники ОРДЛО не стануть учасниками ТКГ, – Єрмак про “координаційну раду”

Як інформувала “Новинарня“, 11 березня учасники Тристоронньої контактної групи в Мінську підписали домовленості про створення “консультативної ради” – органу, який фіксує суб’єктність ОРДЛО, а Росія перебуває лише в статусі гаранта-спостерігача, на рівні з Німеччиною, Францією та ОБСЄ.
Від України відповідний протокол завізував другий президент Леонід Кучма, від Росії – спеціальний представник Азамат Кульмухаметов, від ОБСЄ – Гайді Грау, від ОРДО і ОРЛО – Наталія Никонорова і Владислав Дейнего.
У переговорах також брав участь керівник офісу президента України Андрій Єрмак.

Представники української опозиції у Верховній Раді назвали мінський протокол “державною зрадою”. Зокрема, 13 березня депутат від “ЄС” Володимир В’ятрович звернувся з листом до голови СБУ Івана Баканова, в якому просить відкрити кримінальне провадження за фактом антидержавних дій, вчинених керівником офісу президента Андрієм Єрмаком та другим президентом України Леонідом Кучмою на переговорах ТКГ в Мінську.
Партія “Голос” провела на Банковій акцію протесту із фаєрами.
14 березня в Києві відбувся протестний Марш патріотів.

Читайте також:
Єрмак пояснив, для чого хочуть створити “консультативну раду” при ТКГ

Безсмертний про нові мінські протоколи: Це катастрофа і відставка для Зеленського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна