Арешт підозрюваного у вбивстві правозахисниці Ноздровської продовжили ще раз

 

Шевченківський райсуд Києва продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою ще на два місяці Юрію Россошанському, підозрюваному у вбивстві юристки й правозахисниці Ірини Ноздровської.

Відповідне рішення колегія суддів ухвалила 15 травня, інформує ZMINA .

Про продовження запобіжного заходу клопотала прокуратура. Захист Россошанського натомість наполягав на пом’якшенні запобіжного заходу.

За словами дочки загиблої, Анастасії Ноздровської, наступне засідання в справі заплановано на 3 червня.

Як інформувала “Новинарня“, тіло вбитої юристки Ірини Ноздровської знайшли в річці біля її рідного села Демидів на Київщині 1 січня 2018 року. 8 січня правоохоронці повідомили про затримання підозрюваного у вбивстві – Юрія Россошанського, батька Дмитра Россошанського, якого в травні 2017 року засудили до семи років позбавлення волі за скоєння ДТП, у якому загинула сестра Ноздровської. Юрист Ноздровська “вела” справу своєї сестри в суді.

27 грудня Апеляційний суд Київської області відправив справу до суду першої інстанції для нового розгляду і продовжив Дмитру Россошанському арешт на 60 діб. Про це Ноздровська писала у “Фейсбуці”, вітаючи рішення суду, який не погодився амністувати винуватця ДТП.

Після вбивства Ірини в Києві відбулися масові акції протесту проти бездіяльності поліції.

9 січня 2018 року Вишгородський районний суд Київської області арештував Юрія Россошанського за підозрою у вбивстві. Правоохоронці заявили, що на ньому знайшли сліди ДНК Ноздровської.

Юрій Россошанський визнав підозру і запевнив, що на нього не тиснули.

У липні 2018 року стало відомо, що прокуратура змінила раніше повідомлену підозру Россошанському. Йому інкримінують не ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу (умисне вбивство), а ч. 2 п. 4 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю).

Читайте також:
Справу підозрюваного у вбивстві правозахисниці Ноздровської передали в Ірпінський суд

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна