Справу вбивці Ноздровської передали в Ірпінський суд

 

До Ірпінського міського суду Київської області надійшов обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо Юрія Россошанського, обвинувачуваного у вбивстві юристки Ірини Ноздровської.

Як повідомляє “Судова влада”, в Ірпінь цю справу передали з Вишгородського районного суду Київської області за ухвалою Апеляційного суду Київщини.

Прокуратура Київщини повідомляла, що направила до суду обвинувальний акт щодо Россошанського 15 серпня.

Як інформувала “Новинарня“, тіло вбитої юристки Ірини Ноздровської знайшли в річці біля її рідного села Демидів на Київщині 1 січня. 8 січня правоохоронці повідомили про затримання підозрюваного у вбивстві – Юрія Россошанського, батька Дмитра Россошанського, якого в травні 2017 року засудили до семи років позбавлення волі за скоєння ДТП, у якому загинула сестра Ноздровської. Юрист Ноздровська “вела” справу своєї сестри в суді.

27 грудня Апеляційний суд Київської області відправив справу до суду першої інстанції для нового розгляду і продовжив Дмитру Россошанському арешт на 60 діб.

Про це Ноздровська писала у “Фейсбуці”, вітаючи рішення суду, який не погодився амністувати винуватця ДТП.
За даними журналіста Володимира Тимофійчука, Ноздровській погрожували друзі й родичі винуватця ДТП, із цього приводу були відкриті кримінальні провадження.

Після вбивства Ірини в Києві відбулися масові акції протесту проти бездіяьності поліції.

9 січня 2018 року Вишгородський районний суд Київської області арештував затриманого напередодні Юрія Россошанського за підозрою у вбивстві. Пізніше правоохоронці заявили, що на ньому знайшли сліди ДНК Ноздровської.

Юрій Россошанський визнав підозру і запевнив, що на нього не тиснули.

У червні Шевченківський суд Києва подовжив його арешт до 24 серпня.

У липні стало відомо, що прокуратура змінила раніше повідомлену підозру Россошанському. Тепер підозрюваному інкримінують не ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу (умисне вбивство), а ч. 2 п. 4 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю).

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна