Кличко: В Києві на карантин закрили Голосіївський монастир УПЦ МП

 

Упродовж доби 21 квітня коронавірусну інфекцію виявили у 12 монахів Покровського Голосiївського чоловiчого монастиря так званої УПЦ МП.

Як повідомляє “Новинарня“, про це у середу, 22 квітня, розповів міський голова столиці Віталій Кличко.

Він зауважив, що за минулу добу в столиці захворіли  34 жінки вiком вiд 22 до 83 років, 52 чоловіка віком вiд 18 до 85 рокiв, семеро дівчат і четверо хлопців віком до 17 років.

“Кількість киян, у яких лабораторно підтвердили захворювання на коронавірус, за минулу добу збільшилася ще на 97 людей. З них – десять медикiв”, – прокоментував Кличко.

До лікарень столиці госпіталізували 21 пацієнта. Інші лікуються під контролем медиків на самоізоляції.

“Серед тих, у кого за минулу добу підтвердили захворювання на коронавірус – один монах Києво-Печерської лаври та 12 монахiв Покровського Голосiївського чоловiчого монастиря. У цьому монастирі зараз відбувається дезинфекція всіх приміщень. І ми закриваємо його на карантин”, – заявив Кличко.

Раніше на Хмельниччині обмежили доступ до Свято-Преображенського жіночого монастиря так званої УПЦ МП в селі Головчинці Летичівського району, де виявили п’ятьох хворих на коронавірус.

На початку квітня братію Києво-Печерської лаври з митрополитом Павлом (Лебедем) перевірили на коронавірус, ЗМІ повідомляли інфікування настоятеля.

За кілька днів до того, в березні, митрополит Павло провів службу, на якій були присутні очільник УПЦ МП (у підпорядкуванні РПЦ) митрополит Онуфрій, митрополит УПЦ МП Антоній (Паканич), олігарх та нардеп від “Опозиційного блоку” Вадим Новинський, а також перший заступник керівника офісу президента України Сергій Трофимов, який займається питаннями релігії.

12 квітня помер архімандрит Нектарій – чернець Києво-Печерської лаври УПЦ Московського патріархату. За даними ЗМІ, він хворів і на коронавірус.

У намісника Свято-Троїцького Іонинського монастиря в Києві Іони Черепанова також виявили COVID-19.

13 квітня у Києво-Печерській лаврі, де зафіксовано спалах коронавірусної інфекції, підтвердили другий випадок смерті.

Тоді ж мер Києва Віталій Кличко заявив, що Лавра за рішенням комісії з надзвичайних ситуацій столиці закривається на карантин.
За даними Кличка, тоді загальна кількість хворих на коронавірус священнослужителів у Лаврі становили 90.

14 квітня в Києво-Печерській лаврі підтвердили другу смерть від коронавірусу.

15 квітня стало відомо, що коронавірусом інфікований проросійський народний депутат Вадим Новінський, якого називають куратором РПЦ в Україні.
Напередодні він зустрічався з предстоятелем так званої УПЦ МП Онуфрієм без засобів захисту та заявляв про передачу церкві 850 тисяч масок для учасників Великодніх богослужінь, які Московський патріархатще тоді мав намір проводити, незважаючи на ризик поширення COVID-19 серед парафіян.

18 квітня 75-річний предстоятель так званої УПЦ Московського патріархату Онуфрій (Березовський) був госпіталізований із коронавірусною інфекцією.

Як інформувала “Новинарня“, нещодавно в уряді допустили продовження жорсткого карантину через масові пасхальні служби в УПЦ МП.

Читайте також:
На Сумщині горів монастир УПЦ МП

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна