На Сумщині горів монастир УПЦ МП

 

Ввечері у вівторок, 21 квітня, до Служби порятунку 101 надійшло повідомлення, що в с. Гамаліївка Шосткинського району на Сумщині горить будівля на території Гамаліївського чоловічого монастиря так званої УПЦ МП.

Про це в середу, 22 квітня, повідомляє пресслужба ДСНС.

“За попередніми даними, персонал монастиря, який виявив пожежу, не повідомив одразу про подію на лінію екстреного виклику 101, а намагався самостійно ліквідувати займання. Коли пожежа набула масштабних розмірів, а густий дим не можна було не помітити жителям села, лише після цього люди звернулися по допомогу до рятувальників”, – йдеться в повідомленні.

Попри те, що через 12 хвилин після виклику перші пожежно-рятувальні підрозділи прибули на місце події, полум’я вже охопило горище, покрівлю і перекриття.

“Через сильні пориви вітру вогонь миттєво поширювався конструкціями, що палали. Виникла загроза перекидання пожежі на сусідні споруди монастиря”, – додають у ДСНС.

Для забезпечення безперебійного постачання води її подавали з місцевої річки.

Через сильне задимлення пожежникам доводилося працювати в апаратах для захисту органів дихання.

Протягом півтори години після отримання повідомлення про займання пожежу вдалося локалізувати. Після цього рятувальники розбирали обгорілі конструкції споруди, щоби виявити приховані осередки горіння. Ще через годину пожежу було ліквідовано.

Унаслідок події пошкоджено перекриття і покрівлю споруди на площі 360 кв. м. Причину пожежі наразі встановлюють.

Нагадаємо, на Хмельниччині обмежили доступ до монастиря так званої УПЦ МП, де виявили COVID-19.

Читайте також:
Порушення карантину на Пасху: поліція відкрила кримінальне провадження і щодо Почаївської лаври МП

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна