Керівник Житомирщини назвав причини масштабних лісових пожеж

 

Дві попередні причини лісової пожежі в Овруцькому районі Житомирщини, що виникла 16 квітня і триває досі – замикання електромереж та підпали.

Про це на брифінгу в суботу, 18 квітня, заявив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

“Що може бути першопричиною загоряння, встановить слідство, але не можна виключати декілька факторів. Зараз можу сказати, що одним із факторів був буревій, який піднявся 16 квітня і спричинив аварію на електромережах. Іншою причиною є можливі підпали, необережне поводження з вогнем, тому ми точно не виключаємо людський фактор”, – сказав Бунечко, якого цитує “Укрінформ“.

За словами голови області, після ліквідації пожежі проведуть всі необхідні експертизи з метою встановлення її причини.

Раніше було розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом знищення вогнем лісових масивів на території Овруцького району Житомирської області (ч. 1 ст. 245 КК України).

Читайте також:
На Житомирщині та в зоні відчуження залишаються 13 осередків лісових пожеж. ВІДЕО

Як відомо, лісові пожежі на території Житомирської області вирують із 16 квітня. За даними Житомирської ОДА, вогонь знищив у регіоні 43 нежитлових і 38 житлових будинків, було евакуйовано близько півсотні людей.
Внаслідок пожеж на північному заході різко підвищився рівень забрудненості повітря в Києві.

Перед цим горіли ліси в зоні відчуження на півночі Київської області. 16 квітня – через два дні після того, як їх загасили – вогонь знову розгорівся.

Через лісові пожежі на північному заході в Києві спостерігається значна задимленість.

Читайте також:
Поліція шукає двох чоловіків на мопедах, які навмисно підпалили сухостій під Ірпенем. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна