На Житомирщині палають 27 лісових пожеж. ВІДЕО

 

Через підпал сухої трави та сильний поривчастий вітер на території дев’яти лісгоспів Житомирської області виникли лісові пожежі, загоряння в Попільнянському лісгоспі вже ліквідовано.

Про це в п’ятницю, 17 квітня, повідомив голова Державного агентства лісових ресурсів Андрій Заблоцький у фейсбуці.

“Нині триває локалізація та ліквідація 27 великих лісових. З них 14 пожеж вже локалізовані на орієнтовній площі майже 2 тисяч га, залучено більше ста одиниць техніки, працює авіація”, – заявив він.

За його словами, в Овруцькому спецлісгоспі поблизу митного посту Виступовичі зафіксували найбільшу пожежу за площею. Лісгосп спрямував на гасіння усі наявні сили.

Заблоцький наголосив, що через ураганний вітер вогонь за секунди охоплює великі території лісу. Висота полум’я місцями досягає висоти дерев.

“Це Житомирщина, Овруч. Вчора горіли ліси, пожежа перекинулася на деякі села. Людей з хат, які пожирає пожежа, евакуювали. Рятувальники працюють, викладаючись на повну, їм зараз дуже важко”, – написала народна депутатка від “Європейської солідарності” Ірина Геращенко і опублікувала відео з охопленого пожежами регіону.

За даними ГУ Державної служби з надзвичайних ситуацій у Житомирській області, тривають лісові пожежі у Виступовицькому лісництві Овруцького спецлісгоспу (с. Рудня) та Бережестському лісництві Овруцького лісового господарства (с. Бережесть) Овруцького району.

На місці працюють 392 рятувальники та 43 одиниці техніки. До гасіння залучено три літаки АН-32П та пожежний потяг.

Як інформувала “Новинарня“, пожежа в Чорнобильській зоні знищила 30% туристичних об’єктів.

Читайте також:
Через вітер в Чорнобильській зоні з’явилися три нові осередки тління

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна