Пожежа в Чорнобильській зоні: вогонь дістався Прип’яті

 

Вогонь у Чорнобильській зоні дістався Прип’яті, зараз він у двох кілометрах від сховищ радіоактивних відходів.

Про це в понеділок, 13 квітня, повідомив голова “Асоціації чорнобильських туроператорів”, член громадської ради при Держагентстві з управління зоною відчуження Ярослав Ємельяненко у фейсбуці.

“Ситуація критична. Зона палає. Місцева влада звітує, що все під контролем, але насправді вогонь стрімко захоплює нові території… Зараз вогонь дістався Прип’яті та знаходиться у двох кілометрах навпростець від сховищ радіоактивних відходів “Підлісний”, де розташовані найбільш високоактивні радіаційні відходи всієї Чорнобильської зони та від самої ЧАЕС”, – розповів Ємельяненко.

ДСНС у своєму оперативному зведенні станом на 17:00 понеділка, 13 квітня, повідомляє, що продовжують гасити пожежу на території Корогодського та Денисовецького лісництв.

“Пожежу на території Котовського лісництва ліквідовано. Спостерігається горіння трав’яного настилу та лісової підстилки окремими осередками”, – йдеться в повідомленні.

Рятувальники повідомили, що в зоні відчуження працюють 415 осіб та 98 одиниць техніки.

ДСНС підкреслили, що основні зусилля зосереджено в Денисовицькому лісництві поблизу населеного пункту Новий Мир, де відмічається поширення горіння трав’яного настилу та лісової підстилки.

Як інформувала “Новинарня“, лісова пожежа спалахнула 4 квітня поблизу села Володимирівка Котовського лісництва на площі у 20 гектарів. 

Читайте також:
НАСА показала, як вигладає пожежа біля Чорнобиля з космосу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.