Поліція шукає двох чоловіків на мопедах, які навмисно підпалили сухостій під Ірпенем. ВІДЕО

 

Поліція Київської області розшукує двох чоловіків, які, пересуваючись на мопедах без номерних знаків, навмисно підпалили суху траву в заплаві річки Ірпінь.

Про це в суботу, 18 квітня, повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Він поширив у фейсбуці відео із паліями та наголосив, що йдеться про навмисні підпали, аби дим ішов на Київ.

“Це вже зовсім жителі сіл, які через недогляд підпалюють суху траву для того, щоб полегшити собі весняні польові роботи в городі”, – зазначив Геращенко.

Він додав: якщо у вас є інформація про осіб чи можливе місцезнаходження цих двох громадян, прохання повідомити інформацію в поліцію за телефоном: +380 95 318 2837 або 102.

“Пожежі, що почалися в Київській і продовжить в Житомирській області, на думку експертів, носять характер масових умисних підпалів.

Блискавка або інший природний фактор може викликати пожежу в одному випадку з 1000 або з іще меншою ймовірністю.

Підозру викликає і той факт, що пожежі, що почалися в Чорнобильській зоні на північ від Києва, а потім продовжилися в Житомирській області на північний захід від Києва, наклалися на стійкий північно-західний вітер, що відносить продукти горіння в сторону столиці.

При цьому ми не спостерігаємо масових лісових пожеж в Білорусі, що перебуває тій самій кліматичній ситуації, а також на південь, схід і захід від Києва, а також в інших регіонах українського Полісся – в Рівненській або Житомирській областях”, – написав Геращенко.

Заступник глави МВС закликав “усіх відповідальних громадян фіксувати номери підозрілих транспортних засобів та фотографувати обличчя осіб, можливо причетних до підпалів лісів навколо Києва, і негайно повідомляйте про це в поліцію”.

Як відомо, лісові пожежі на території Житомирської області вирують із 16 квітня. За даними Житомирської ОДА, вогонь знищив у регіоні 43 нежитлових і 38 житлових будинків, було евакуйовано близько півсотні людей.
Внаслідок пожеж на північному заході різко підвищився рівень забрудненості повітря в Києві.

Перед цим горіли ліси в зоні відчуження на півночі Київської області. 16 квітня – через два дні після того, як їх загасили – вогонь знову розгорівся.

Читайте також:
Кличко пояснив, звідки на Київ суне дим і чому не варто виходити на вулицю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна