“Рух опору капітуляції” виснув вимоги і погрожує кампанією за відставку Зеленського

 

Координаційна рада “Руху опору капітуляції” виступила з заявою, в якій закликала державницькі сили консолідуватися навколо спільних цілей та вимог до влади, зокрема щодо прийняття “антиколомойського закону”, відмови від створення “консультативної ради” з сепаратистами ОРДЛО, звільнення керівника ОП Єрмака та ін. Також РОК вимагає “адекватних” антикарантинних заходів, зазначаючи, що нинішні обмеження використовуються “не тільки для того, щоб зупинити пандемію, а й для протидії ймовірному суспільному протесту”.
У разі невиконання владою вимог “Рух опору капітуляції” погрожує кампанією за відставку президента Зеленського і розпуск парламенту з його монобільшістю.

Як передає “Новинарня“, про це йдеться у відозві РОК від 13 квітня.

У заяві сказано: “Системна криза поглинає Україну. Пандемія коронавірусу та неминучі соціально-економічні потрясіння не зупиняють капітуляції перед Росією, яку старанно впроваджує команда Зеленського. Замість об’єднання суспільства для протидії величезним загрозам влада власноруч створює додаткові проблеми.
Карантинні заходи використовуються не тільки для того, щоб зупинити пандемію, а й для протидії ймовірному суспільному протесту у відповідь на злочинні дії влади. Сумнівний спосіб впровадження карантину руйнує довіру людей до державних інституцій, зумовлює нігілізм та хаос, що врешті-решт спричинить додаткові негативні явища.

Зеленський і його команда поставили Україну на межу дефолту. Вони вперто ведуть нас до зриву домовленостей з МВФ. Без цього стабілізувати українську економіку неможливо. Країну свідомо штовхають у тривале економічне провалля, наслідком якого стане стрімке погіршення становища кожної української сім’ї. Однопартійна пропрезидентська більшість у парламенті неспроможна ухвалити закон, який забороняє повернути “Приватбанк” олігарху Коломойському. Економічна катастрофа України в інтересах Росії. Через свою агентуру в Україні Москва постійно генерує антизахідну істерику та негативне ставлення до МВФ. Кремлівський режим готовий запропонувати альтернативну допомогу, щоб “купити” ослаблене керівництво України.

Попри сталий суспільний спротив, Володимир Зеленський та глава його офісу, фігурант корупційного скандалу Андрій Єрмак, далі продовжують курс на капітуляцію перед Росією. У своїй відповіді на громадську петицію Зеленський схвалив створення “консультативної ради” у Мінську. Влада свідомо йде на злочинне визнання окупаційних адміністрацій “ЛНР/ДНР” суб’єктами переговорів. Це означає, що Зеленський і Єрмак діють в інтересах Кремля. Їхні рішення фактично знімають відповідальність з Росії і перекладають її на Україну. Всупереч загальновизнаним фактам “події на Донбасі” остаточно визнають внутрішнім конфліктом, що створить для нашої держави нові масштабні проблеми і водночас позбавить Росію відповідальності за наслідки, завдані збройною агресією та окупацією Криму і Донбасу.

Репресії проти активістів та політичних діячів є невід’ємним елементом плану капітуляції. Ідеологи гібридної війни проти України усвідомлюють, що громадянське суспільство є головною перепоною для них. Ворожа агентура у владі використовує репресивний апарат держави для тиску на українських патріотів.

Напруга викликана пандемією, дефолтом, економічними та соціальними наслідками, капітуляція перед агресором та репресії проти патріотичного руху є складовими одного плану, мета якого – повернення України в орбіту Москви. Ці руйнівні процеси розвиваються синхронно і надто швидко”.

Як зазначають автори заяви РОК, “за цих умов усі політичні сили та громадські рухи, для яких незалежність України є пріоритетом, мають виступити єдиним фронтом та консолідуватись навколо спільних цілей та вимог, серед яких:

1. Невідкладне прийняття “антиколомойського закону”.

2. Негайна і остаточна відмова від переговорів про створення “Консультативної Ради” з “ЛДНР” в рамках ТКГ, а також відкликання підписів А. Єрмака і Л. Кучми під протоколом від 11 березня 2020 року.

3. Негайне звільнення з посади керівника ОПУ А. Єрмака та розслідування його протиправної діяльності.

4. Впровадження адекватних карантинних заходів, які б відповідали Конституції України.

5. Припинення політичних репресій, негайне звільнення підозрюваних у “справі Шеремета”.

“Ігнорування цих вимог та подальші дії владної команди в інтересах Росії, на тлі інших викликів і загроз, призведуть до масштабної дестабілізації в Україні. Аби вберегти нашу державу від таких потрясінь, ми залишаємо за собою право розпочати кампанію за дострокове припинення повноважень президента Зеленського та Верховної Ради України 9-го скликання”, – сказано в заяві.

Читайте також:
Про втрачені можливості в умовах повзучої капітуляції

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна