Підпал офісу Партії регіонів: ДБР повідомило екснардепці Чорновол про підозру в умисному вбивстві

 

Державне бюро розслідувань повідомило колишній народній депутатці Тетяні Чорновол про підозру в умисному вбивстві внаслідок підпалу партійного офісу “Партії регіонів” у 2014 році.

Про це в п’ятницю, 10 квітня, повідомляє пресслужба ДБР.

“Слідчі ДБР повідомили про підозру народному депутату України VIII скликання. Її підозрюють в умисному протиправному заподіянні смерті іншій людині, вчиненого за попередньою змовою групою осіб у спосіб, небезпечний для життя багатьох осіб”, – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці заявили, що 18 лютого 2014 року Чорновол керувала діями групи осіб та безпосередньо брала участь у підпалі будівлі на вулиці Липській у центрі Києва, в якій розташовувався офіс однієї з політичних партій.

“Чорновол Т.М. підняла захисний металопластиковий ролет одного з вікон, а невстановлена досудовим розслідуванням особа чоловічої статі через вказане вікно вкинула в будівлю ємність із запальною сумішшю”, – зазнають в постанові Печерського районного суду Києва.

Опісля виникла пожежа, жертвою якої став 57-річний співробітник офісу. Його тіло знайшли в коридорі першого поверху.

10 квітня ДБР провело обшуки в будинку ексдепутатки, під час якого вилучили речі, “які мають доказове значення для розслідування, предмети з ознаками холодної та вогнепальної зброї, набої”.

У разі доведення вини підозрюваній загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Як інформувала “Новинарня“, вранці 10 квітня Тетяна Чорновол повідомила, що в її будинку проводиться обшук.

Читайте також:
Справи Майдану: ДБР провело три слідчі експерименти. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна