Консультантом Єрмака став політтехнолог Подоляк, який раніше працював із “Регіонами”

 

Радником та консультантом керівника офісу президента Андрія Єрмака став політтехнолог Михайло Подоляк, який раніше працював із політиками з Партії регіонів.

Сам Подоляк підтвердив цю інформацію в коментарі виданню “Новое время”.

“Я всього лише радник глави ОП [Андрія Єрмака]… Вивчаю кризи, які є, та як із них виходити”, – розповів політтехнолог журналістам.

Подоляк зазначив, що є непублічною особою і не претендує на якісь високі пости в ОП (так він відреагував на чутки щодо можливого призначення заступником керівника офісу президента).

На запитання, чи можна його назвати “антикризовим менеджером” офісу президента, радник керівника ОП відповів: “Загалом, так”.

За словами Михайла Подоляка, він працюватиме з різними кризовими ситуаціями, зокрема в інформаційній політиці.

“Я вважаю, що потрібно більш довірливо розмовляти з журналістським середовищем”, – сказав він.

За інформацією “НВ”, вранці 10 квітня Подоляк зустрічався зі співробітниками комунікаційної команди ОП.

Як повідомляла “Новинарня“, керівник офісу президента Андрій Єрмак замінив на посаді Андрія Богдана 11 лютого 2020 року. Колишній помічник Зеленського, Єрмак курирує “російський” напрямок в ОП, зокрема він бере участь у переговорах на рівні Тристоронньої контактної групи в Мінську, де вже завізував документ про створення “консультативної групи” з представниками ОРДЛО. Надання суб’єктності сепаратистам викликало протести не лише опозиції, а й частини фракції “Слуга народу”.
Також останнім часом Єрмак став фігурантом кількох нових скандалів – із купівлею дорогого “мерседеса”, із його братом Денисом, який у серпні 2019 року від імені ОП проводив співбесіди із кандидатами на різні державні посади про їхнє призначення за гроші, із переслідуванням депутата від “СН” Гео Лероса, який оприлюднив “плівки Єрмака”, та ін.

Читайте також:
“Уособлення корупції”: на сайті президента збирають підписи за звільнення голови ОП Єрмака

Хто такий Михайло Подоляк

Михайло Подоляк за часів президента Януковича став відомий як політтехнолог та головний редактор сайту “Обозреватель” (видання належить політику й підприємцю Михайлу Бродському, який у той час був членом команди Януковича).

У той період Подоляк працював на політиків Партії регіонів. Зокрема, як політичний консультант відбілював репутацію нардепа від ПР Юрія Іванющенка – авторитета “Юри Єнакіївського”, який у той період був одним із провідних олігархів із команди Януковича.

Михайло Подоляк (ліворуч) у Межигір’ї в маєтку Віктора Януковича, 2011 рік

У червні 2011 року Подоляк входив до пулу журналістів, перед якими президент Віктор Янукович стрибав у Межигір’ї по пеньках.

За даними деяких джерел, Подоляк також був радником тодішнього голови адміністрації президента Януковича Сергія Льовочкіна, а на виборах 2012 року виконував роль “смотрящого” за мажоритарними округами в Києві.

На різних сайтах Подоляк був помічений як автор і поширювач піар-матеріалів на користь Віктора Медведчука.

На місцевих виборах 2015 року політтехнолог Михайло Подоляк консультував кандидата в мери Києва Сергія Думчева і партію “Рух за реформи”. Незважаючи на витратну рекламну кампанію (вартістю більше 100 млн грн), клієнти Подоляка на виборах провалилися.

За даними ЗМІ, раніше Подоляк жив у Білорусі, у 2002 році рішенням білоруського суду Подоляк був оштрафований на 60 тисяч доларів за наклеп, а у 2004 році за дії, які “можуть призвести до дестабілізації суспільної злагоди і політичної ситуації в республіці”, був депортований в Україну.

Читайте також:
У голови ОП Єрмака з’явилася прессекретарка

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна