Зеленський призначив Єрмака новим керівником офісу президента. Хто він такий

оновлено

У вівторок, 11 лютого, керівник офісу президента України Андрій Богдан подав у відставку. Відповідний указ уже підписав президент України Володимир Зеленський.

Як повідомляє “Новинарня“, про це йдеться у повідомленні на сайті глави держави.

“Звільнити Богдана Андрія Йосиповича з посади Керівника Офісу Президента України”, – мовиться у документі.

Іншим указом Володимир Зеленський призначив керівником ОПУ помічника президента Андрія Єрмака.

Як інформує “Українська правда”, раніше Єрмак запевняв, що у нього немає жодної конкуренції з тодішнім керівником офісу президента.

Однак після Нового року Андрій Богдан показово відійшов від багатьох справ, залишивши за собою координацію роботи ОП та Верховної Ради, а прем’єрові Олексію Гончаруку сказав “розбиратись у своїх повноваженнях самому”.

За даними журналістів, Богдан вирішив відсторонитись від роботи з Кабміном через конфлікт із Єрмаком, тому ще в понеділок, 10 лютого, зареєстрував заяву про відставку.

Андрій Богдан був призначений главою адміністрації президента одним із перших указів Зеленського 21 травня 2019 року в обхід закону про люстрацію. Він – юрист, колишній особистий адвокат олігарха Ігоря Коломойського. Із 2007 року працював заступником міністра юстиції за Миколи Оніщука. Після перемоги Януковича на президентських виборах 2010 року перейшов на посаду урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики в уряді Азарова (2010-2014). Певний час мав чи не найбільший вплив у команді президента Зеленського, відповідав за кадрову політику уряду, зв’язки з парламентом тощо.

Останнім часом Андрій Єрмак значно наростив вплив в оточенні президента. Саме він став “головним дипломатом” ОП і веде непублічний переговорний процес із Росією щодо обміну полоненими та ін.

На початку вересня 2019 року Андрій Єрмак, будучи радником президента, який відповідає за міжнародний напрям, рекомендував тодішній заступниці міністра закордонних справ Олені Зеркаль “припинити медіаактивність”.

Хто такий Андрій Єрмак

Андрій Борисович Єрмак (нар. 21 листопада 1971 р., м. Київ) — правник, кінопродюсер. Був помічником президента України Володимира Зеленського з 21 травня 2019 року по 11 лютого 2020-го.

У 1995 році закінчив Інститут міжнародних відносин Київського національного університету ім. Шевченка, отримав ступінь магістра з міжнародного приватного права. Того ж року отримав свідоцтво про право заняття адвокатською діяльністю.

У 1997 році заснував “Міжнародну юридичну компанію”, брав активну участь у розробці законодавчих актів у сфері господарського права та інтелектуальної власності.
“Міжнародна юридична компанія” одна з перших почала системний юридичний супровід телеканалів, теле- і медійних груп , кіно- і телепродакшн-компаній, кінодистриб’юторів, мейджорів, зокрема “Інтер Медіа Груп”, Disney, Pixar, Universal.

Також Єрмак був засновником Garnet International Media Group.

Продюсер фільмів “Правило бою” та “Межа”.

Член Міжнародної організації юристів (IBA), член Асоціації правників України.

Був помічником народного депутата України V-VII скликань Ельбруса Тедеєва (Партія регіонів), президентом громадської організації “Асоціація підприємців міста Києва”.

Член Національної інвестиційної ради (з 21 червня 2019), наглядової ради Державного концерну “Укроборонпром”.

У листопаді 2019 року в партії “Європейська солідарність” вимагали звільнення помічника Андрія Єрмака з ОП через його “проросійські меседжі”.

Читайте також:
На наступному саміті Н4 Україна хоче домовитися про вибори в ОРДЛО у жовтні, – Єрмак

Радником Богдана призначили дипломата, що називав майданівців “ультранаціоналістами”, – “Схеми”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна