Радником Богдана призначили дипломата, що називав майданівців “ультранаціоналістами”, – “Схеми”

 

Колишній генеральний консул України в Барселоні Олександр Хрипунов, який за часів Революції Гідності називав “ультранаціоналістами з нацистською символікою” майданівців, став радником глави офісу президента Андрія Богдана.

Як передає “Новинарня“, про це йдеться в розслідуванні програми “Схеми: корупція в деталях”.

“Хрипунов – колишній генконсул України в Барселоні. Під час Євромайдану в 2014 році тамтешня українська громада вимагала його звільнення. Тоді людей обурила його стаття, що вийшла в день розстрілів протестувальників. У тексті Хрипунов згадував про “ультранаціоналістів із нацистською символікою” на Майдані. Також українська громада дорікала генконсулу, що той святкував російський Новий рік в Іспанії. Після протестів громади Хрипунов перестав бути генкосулом. Тепер, виявляється, Хрипунов допомагає новій владі. Його призначили радником Андрія Богдана, глави офісу президента України”, – йдеться в повідомленні.

“Схеми” помітили Хрипунова біля офісу президента 2 грудня 2019 року, коли він виходив з будівлі.

На запитання журналістів він не відповідав. Також його згодом помітили на Банковій.

Як писала “Новинарня“, офіс президента засекретив імена відвідувачів.

Читайте також:
Труднощі перекладу: посол України виправдовувався перед румунами через помилку ОПУ щодо Буковини

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна