Офіс президента засекретив імена відвідувачів, – “Схеми”

 

У четвер, 30 січня, журналісти програми “Схеми” розповіли, як їм відмовили у ознайомленні з журналом відвідувачів в офісі президента, заявивши, що така інформація є засекреченою.

Матеріали розслідування журналістів проєкту “Схеми: корупція в деталях” опублікувало “Радіо Свобода”.

“Ведення робочих журналів (журналів відвідувачів) є допоміжним документом для зручності роботи співробітників Служби охорони під час допуску відвідувачів”, – йдеться у відповіді за підписом т.в.о керівника департаменту доступу до публічної інформації офісу президента України Тамари Козицької.

На Банковій зазначили, що “інформація про відвідувачів є конфіденційною” і також відмовились надати на запит інструкцію, що визначає порядок допуску до офісу президента, зазначивши, що такий документ “містить інформацію з обмеженим доступом”.

Журналісти “Схем” опублікували документ – офіційну відповідь з офісу президента.

Протягом кількох місяців – у жовтні, листопаді та грудні 2019 року – знімальній групі “Схем” вдалось зафіксувати серед візитерів офісу президента родичів президентських помічників, друзів Володимира Зеленського з “95 кварталу”, бізнесменів – серед яких Андрій Вавриш та Олексій Вадатурський, антикорупціонерів, суддів і люстрованих посадовців часів президента Януковича та з уряду Азарова.

Серед відвідувачів ОП бачили також ексочільника СБУ часів Януковича Валерія Хорошковського.

Як писала “Новинарня“, перед розглядом питання про відсторонення глави ОАСК Вовка двоє членів ВРП відвідували офіс президента.

Читайте також:
Перший помічник Зеленського Шефір таємно відвідував офіс Коломойського, – “Схеми”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна