Помічник президента Єрмак просив дипломатку Зеркаль “припинити медіаактивність”

 

Заступниця міністра закордонних справ Олена Зеркаль розповіла, що на початку вересня помічник президента Андрій Єрмак, який відповідає за міжнародний напрям, рекомендував їй “припинити медіаактивність”.

Про це Зеркаль повідомила в інтерв’ю “Радіо НВ”.

“Ми говорили з приводу останніх моїх інтерв’ю. І він (Єрмак, – “Н”) наполегливо рекомендував припинити мою медіаактивність. Це стосувалось загального підходу. І я потім більше двох місяців не коментувала, адже ми ще обговорювали, що необхідно якось коментувати в тому дусі і руслі, як вони (офіс президента, – “Н”) бачать розвиток подій. Я не отримувала жодних настанов до того, як я маю коментувати, і я уникала будь-яких коментарів”, – розповіла Олена Зеркаль.

“Якщо ви подивитесь на записи моїх статей, коментарів, то ви побачите, що з вересня до перемоги в Гаазі, я не дала жодного інтерв’ю, я не прокоментувала жодної події і не вийшов жоден пост”, – додала вона.

За словами Олени Зеркаль, прохання помічника президента не стосувалось конкретних питань, а було загальним та охоплювало всі можливі теми, на які би Зеркаль як заступниця міністра могла коментувати. Зеркаль пояснила, що вона дослухалась до рекомендації Єрмака, оскільки їй було “важливо завершити всі справи і не створювати додаткової напруженості”.

За її словами, логіка цього прохання, можливо, полягала в тому, що вона не є частиною команди, яка ухвалює рішення, тож її коментарі могли б “зашкодити процесам, якими опікується офіс президента і президент”.

Нагадаємо, 28 листопада заступниця міністра закордонних справ України Олена Зеркаль написала заяву на звільнення.

Своє рішення Зеркаль пояснила тим, що “не може робити супротив, будучи дипломатом всередині Міністерства закордонних справ, яке виконує рішення президента”.

Станом на 4 грудня рішення про задоволення цієї заяви не було, відповідно, дипломатка на цей момент продовжує працювати заступницею міністра закордонних справ України.

Як писала “Новинарня“, нещодавно експосол України в ЄС Єлісєєв подав заяву на звільнення з МЗС.

Читайте також:
Офіс президента фактично відсторонив МЗС України від зовнішньої політики, – Єлісєєв

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна