Зеркаль: Не можу чинити спротив Росії всередині МЗС, що виконує рішення Зеленського

 

Заступниця голови МЗС Олена Зеркаль піде з посади наступного тижня.

Про це Зеркаль заявила у вівторок, 19 листопада, в ефірі “24 каналу”.

“На цьому тижні я виконаю своє останнє завдання – проведу процесуальне слухання в Гаазі по новому арбітражу, що стосується наших військових кораблів, які були затримані рік тому та утримувалися Росією, і наших моряків. І все, як я і обіцяла (піде з посади, – “Н”)”, – сказала Зеркаль.

Дипломатка додала, що їй потрібно зробити перерву.

“А щодо завдань, які переді мною стояли чи будуть стояти, – я завжди шукала собі щось, що мене цікавило, що було великим викликом, за що ніхто не хотів братися і мав сумніви, чи це можна зробити”, – пояснила заступниця міністра.

На питання ведучого, чому Зеркаль не хочете залишитися в МЗС як частина системи, що може робити спротив щодо Росії, вона відповіла: “Я не можу робити супротив, будучи дипломатом всередині Міністерства закордонних справ, яке виконує рішення президента”.

Також вона запевнила, що на момент інавгурації президента вона не бачила себе в його офісі, проте, указ Президента (про її призначення в МЗС, – “Н”) вийшов до того, як з нею поговорили про це.

Як писала “Новинарня“, в травні президент Володимир Зеленський призначив Зеркаль на посаду в АП. Тоді йшлося про те, що Зеркаль керуватиме зовнішньополітичним блоком. Втім у той же день указ про призначення Зеркаль зник з сайту президента, а згодом був скасований. Зеркаль пояснила свою відмову від посади наміром залишитися в МЗС.

14 серпня Зеркаль в інтерв’ю ЗМІ заявила, що планує залишити МЗС після вирішення процедурних питань у Морському арбітражі ООН у справі захоплених Росією українських моряків.

Читайте також:
Експосол України в ЄС Єлісєєв подав заяву на звільнення з МЗС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.