Зеркаль пояснила, чому не пішла в АП і де працюватиме далі

 

Олена Зеркаль відмовилися від посади заступника голови адміністрації президента з міжнародної політики через “цінності й принципи”, та залишається на посаді заступника міністра закордонних справ.

Як передає “Новинарня“, про це вона написала в середу, 22 травня, на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

Днем раніше президент Зеленський видав указ про її призначення заступником глави АП, ввечері цей указ зник із сайту Банкової, 22 травня – з’явився, але водночас було оприлюднено указ про скасування попереднього указу щодо Зеркаль “як нереалізованого”.
Причиною відмови Зеркаль ЗМІ називають її незгоду з призначенням на посаду глави АП Андрія Богдана, який не мав би обіймати цей пост з огляду на вимоги закону про люстрацію.

“Посади важливі у контексті досягнення цілей. Моєю ціллю є просування та захист інтересів України. А кар’єрні рішення не мають йти в розріз з власними цінностями та принципами”, – заявила Лана Зеркаль.

Вона зазначила, що після проведеної інавгурації та підготовки і проведення 19 двосторонніх зустрічей нового президента вона “продовжує реалізацію визначених завдань та задумів” в МЗС.

“Перш за все, моя посада і роль у дипломатичній службі не змінилися – заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції. Я дуже люблю те чим я займалася, займаюся і, сподіваюсь, далі буду займатися”, – написала Зеркаль.

“У мене достатньо енергії та мотивації робити все можливе для захисту інтересів України у міжнародній політиці. Робота на відповідальній посаді є викликом і шансом. А також виявом суспільної і політичної підтримки для мене. Хочу подякувати всім за теплі відгуки у контексті мого можливого призначення та за довіру. Можливо, це колись і станеться”, – додала Олена.

Вона констатувала, що “зовнішня політика – спільна справа президента та МЗС. Тому, взаємодія, конструктив і взаємоповага є критично важливими”.

“Ми – одна команда, і країна в нас одна”, – підкреслила Зеркаль.

Нагадаємо, з 2014 року Олена Зеркаль працює заступником міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції та очолювала українські делегації у міжнародних судах у справах України проти Росії.
До цього, починаючи з 2001 року, вона працювала у Міністерстві юстиції України, змінивши там низку посад очільників департаментів.

“Наступний важливий пункт у моєму календарі – 25 травня, Гамбург. Міжнародний трибунал з морського права оголосить рішення щодо наших військових кораблів та наших моряків, яких треба повернути домів. А вже з самого початку червня – двотижневі слухання у Гаазі…” – написала Зеркаль у соцмережі.

Читайте також:
Призначення Богдана главою АП відкриє ящик Пандори, – нардеп

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна