Указ зник із сайту. Зеркаль відмовилася бути заступником глави АП, – ЗМІ

оновлено

Нинішня заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль відмовилася від посади заступника голови адміністрації президента.

Про її відмову повідомили джерела “Української правди” в команді Зеленського.

Точної причини відмови джерела не називають. Крім того, з сайту президента зник текст указу № 309/2019 про її призначення.

Як повідомляють ЗМІ, Зеркаль начебто погоджувалась стати  лише уповноваженим з питань міжнародних судів України щодо Росії, а не заступником глави адміністрації Андрія Богдана, який підпадає під люстрацію.

Нагадаємо, з 2014 року Олена Зеркаль була заступником міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції та очолювала українські делегації у міжнародних судах у справах України проти Росії.
До цього, починаючи з 2001 року, вона працювала у Міністерстві юстиції України, змінивши там низку посад очільників кількох департаментів.

Президент України Володимир Зеленський своїм указом №309/2019 призначив Олену Зеркаль заступником глави адміністрації президента 21 травня 2019 року.

ОНОВЛЕНО. Удень 22 травня указ 309/2019 знову з’явився на сайті президента. Водночас було оприлюднено указ №315/2019, який передбачає “скасувати як такий, що нереалізований, Указ Президента України від 21 травня 2019 року №309…”

Читайте також:
“Стежте за руками”: у Зеленського маніпулюють соціологією для переговорів з РФ і ОРДЛО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна