“Стежте за руками”: у Зеленського маніпулюють соціологією для переговорів з РФ і ОРДЛО

 

Максим Саваневський
ІТ-підприємець, співзасновник Українського кризового медіацентру

(FB)

А тепер слідкуйте за руками. Уважно!

Соціологічна група «Рейтинг» минулого тижня публікує результати соцдослідження щодо того, які перші кроки, очікують українці від Зеленського.

Друга позиція в рейтингу – 41% людей нібито хочуть, щоб Зеленський «розпочав прямі переговори у чотирикутнику «Україна – РФ –ДНР – ЛНР» для припинення вогню і повернення Донбасу».

Очевидно, що запитання ставити в такому форматі – це чітка маніпуляція. Адже більшість людей в принципі не можуть розуміти, які загрози несуть перехід від Нормандського формату чи формату з залученням США до формату Росія+ДНР/ЛНР. Але при цьому людям пояснюють – все це потрібно, щоб «припинити вогонь і повернути Донбас». Ви ж за це? Ну звісно! Ми за!

Також очевидно, що в опитувальнику «Рейтинга» не було опції про проведення переговорів з залученням західних партнерів. А лише один варіант – хочеш припинення вогню і повернення Донбасу? Гайда вести переговори з Росією+ДНР/ЛНР.

Результати цього маніпулятивного дослідження оприлюднили більшість українських ЗМІ, показали тєлікі. Общім народ приготували.

А тепер – вуаля! Голова адміністрації президента [Андрій] Богдан (який, до речі, у відповідності до закону про люстрацію не має права обіймати таку посаду), заявляє, що Володимир Зеленський має намір винести на всеукраїнський референдум питання про формат переговорів із Росією.

Про це він заявив сьогодні в ефірі телеканалу «112»: «Питання про досягнення мирних домовленостей з Росією: ми розглядаємо винесення на народний референдум, щоб народ України ухвалив це рішення».

Читайте також:
Зеленський хоче провести референдум щодо формату переговорів з РФ

Твердження Зеленського про рейтинг довіри до ВР у 4% не відповідає дійсності, – Бекешкіна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна