Офіс президента фактично відсторонив МЗС України від зовнішньої політики, – Єлісєєв

 

Офіс президент фактично відсторонив МЗС України від вирішення зовнішньополітичних питань, а українських дипломатів ділять на “своїх” та “чужих”.

Про це у понеділок, 25 листопада, у інтерв’ю розповів ексзаступник голови Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв, передає “Главком”.

“Я не став би говорити про якісь суперечності між МЗС і чи офісом президента. На жаль, сьогодні МЗС фактично відсторонили від вирішення нагальних зовнішньополітичних питань. Приклад тому – ситуація довкола українсько-американських відносин. МЗС перетворилася на того, хто виконує роль поштаря, який просто передає документи від офісу президента іноземним партнерам. Сьогодні МЗС, по суті, виконує другорядну роль”, – зазначив ексчиновник.

За його словами, ключовою проблемою у стосунках МЗС і офісу президента є недовіра.

“Нині в МЗС ділять усіх людей на “своїх” та “чужих”. Але ж в МЗС немає ані своїх, ані чужих! Там є професіонали і патріоти, які хочуть працювати на державу. Вони працюють не заради якихось політичних партій або примх”, – заявив Єлісєєв.

Він додав, що сьогодні багато хто в МЗС перебуває у підвішеному стані, адже не знають, що з ними буде завтра.

“Починається “полювання на відьом”. Багато послів відчувають, що їх звільнять лише за те, що вони були призначені за часів Порошенка”, – повідомив Єлісєєв.

Як писала “Новинарня“, нещодавно експосол України в ЄС Єлісєєв подав заяву на звільнення з МЗС.

Читайте також:
Зеркаль: Не можу чинити спротив Росії всередині МЗС, що виконує рішення Зеленського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна