У Британії – найбільша добова смертність від COVID-19

 

У Британії за добу від коронавірусу загинули понад 900 людей – найбільше з початку епідемії.

Про це в середу, 8 квітня, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на офіційні дані Департаменту охорони здоров’я та соціального захисту.

За даними Департаменту, за добу від Covid-19 у Британії померли 938 осіб, загальна кількість загиблих зросла до 7097 (за даними станом на 17:00, 7 квітня). Це найбільша кількість загиблих за день з початку епідемії.

Вчора кількість загиблих за добу також перевищила усі попередні показники: за даними Департаменту (станом на 17:00, 6 квітня) – 768 померлих, за зведеними даними регіональних органів охорони здоров’я – 854 померлих.

Загальна кількість заражень коронавірусом у Британії зросла до 60 733. Протестували вже більше 232 тисяч осіб.

Читайте також:
“Кращі дні повернуться”: Єлизавета ІІ виступила зі спецзверненням через коронавірус

У Китаї з грудня 2019 року почали реєструватися випадки захворювання на пневмонію, спричинену новим коронавірусом (2019-nCoV), який доти не спостерігався у людей. Вважається, що вірус походить від заражених тварин на ринку морепродуктів та м’яса в місті Ухань.
Згодом стало відомо, що виліковуються у багато разів більше людей, ніж помирають (летальність становить ~5%). Вакцини від COVID-19 наразі не винайшли.

Хвороба супроводжується жаром, сухим кашлем, задухою, пневмонією. Приблизно у 80% заражених людей захворювання проходить у легкій формі, у 15% – у важкій. Частина людей не підлягають інфікуванню.

Серед молодих людей кількість летальних випадків не перевищує 0,2%, тоді як для людей старшого й похилого віку рівень смертності може сягати 15% і зростати залежно від рівня медичної допомоги (зокрема наявності апаратів штучного дихання). Ускладнюють ситуацію також хронічні захворювання.

11 березня ВООЗ офіційно оголосила глобальну пандемію Covid-19.

За даними інфографіки Інституту Джона Гопкінса, станом на 20:00 8 квітня у світі лабораторно зафіксовано понад 1 млн 452 тис. випадків зараження коронавірусом. Щонайменше 83 149  осіб померли від ускладнень, викликаних COVID-19. Вилікувалися – понад 307 тис. осіб.
Країни з найбільшим поширенням коронавірусу – США (401 тис. випадків), Іспанія (146 тис.), Італія (135  тис.), Франція (110 тис.), Німеччина (109 тис.),  Китай (82,8 тис.), Іран, Велика Британія, Туреччина, Швейцарія, Бельгія, Нідерланди, Канада, Австрія, Португалія, Бразилія, Південна Корея.

Найбільше померлих – в Італії (понад 17,1 тис.).

3 березня в Україні зафіксували перший випадок зараження коронавірусом COVID-19. Інфікованим виявився житель Чернівецької області, який прилетів з Італії разом із дружиною. 20 березня стало відомо, що він вилікувався.
Першу смерть від коронавірусу в Україні зафіксували 13 березня : 71-річна жінка з Радомишля померла в лікарні. Вона повернулася 1 березня з Польщі до Львова, а потім поїхала на Житомирщину.
Станом на ранок 8 квітня в Україні зареєстровано 1668 лабораторно підтверджених випадків COVID-19 у 24 регіонах, 52 з них – летальні.

У Китаї епідемія пішла на спад, після того як померли близько 3200 осіб і було запроваджено найжорсткіший карантин. Натомість COVID-19 масово поширюється в Європі.

Дедалі більше країн світу запроваджують жорсткі обмежувальні заходи для протидії поширенню коронавірусної інфекції – із закриттям кордонів, скасуванням масових заходів та зібрань, навчання у школах і ВНЗ, переведенням підприємств і установ на віддалений режим роботи, обмеженням сполучення між регіонами й деякими країнами, зупинкою виробництва тощо.
Найпершим в Італії 10 березня почав діяти урядовий декрет під назвою “Я залишаюся вдома”, який поширює дію карантинних заходів, запроваджених раніше лише в Ломбардії, на всю територію Італії.
Багато країн запровадили надзвичайний стан – це зокрема Італія, Молдова, Грузія та ін.

Згідно з рішенням РНБО, Україна також закрила на два тижні кордон для іноземних громадян із 17 березня, а також пункти пропуску для авіа-, залізничного і автобусного сполучення із закордоном.
Із 17-18 березня в Україні припинено рух метро, міжміське й міжобласне пасажирське сполучення, введено обмеження на роботу закладів обслуговування й торгівлі, на пересування в населених пунктах та встановлено відповідальність за їх порушення. Раніше оголошено карантин для освітніх закладів. Із 23 березня Київ зупинив всі пасажирські транспортні перевезення, крім критичної сфери. Із 6 квітня уряд посилив карантинні заходи.

Читайте також:
В Італії третій день поспіль зростає кількість видужалих від коронавірусу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.