“Кращі дні повернуться”: Єлизавета ІІ виступила зі спецзверненням через коронавірус

 

Королева Єлизавета II виступила з телезверненням до жителів Сполученого королівства і країн Співдружності у зв’язку з пандемією коронавірусу, заявивши, що країна подолає цю кризу.

Королева виступила з Віндзорського замку в неділю, 5 квітня.

93-річна Єлизавета ІІ сказала, що “хворобливе відчуття розлуки зі своїми близькими”, викликане соціальним дистанціюванням людей, нагадало їй про досвід евакуйованих дітей під час Другої світової війни.

“Хоча раніше ми стикалися з проблемами, ця проблема інша. Тепер, як і тоді, в глибині душі ми знаємо, що це правильно…Не дивлячись на те, що нам ще багато що належить пережити, ми повинні втішатися тим, що кращі дні повернуться: ми знову будемо разом з нашими друзями, знову будемо разом з нашим сім’ями, ми знову зустрінемося”, – цитує королеву “Європейська правда”.

Вона подякувала тим, хто виконує рекомендації влади і залишається вдома, щоб знизити поширення вірусу.

“Разом ми боремося з цією хворобою, і я хочу запевнити вас, що якщо ми збережемо єдність і рішучість, то ми це подолаємо”, – сказала королева.

Єлизавета II також подякувала всім працівникам Національної системи охорони здоров’я.

“Кожна година вашої важкої роботи наближає нас до того, щоб повернулися нормальні часи”, – сказала королева.

Ця промова стала всього п’ятим спеціальним зверненням Єлизавети II за 68 років правління.

Попередні спеціальні звернення були під час війни в Перській затоці в 1991 році, після загибелі принцеси Діани в 1997 році, після смерті королеви-матері в 2002 році і з приводу 60-річчя перебування на троні в 2012 році.

Читайте також:
“Прокинься, Господи!” Папа Франциск у програмній промові закликав до спасіння разом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна