В Україні виявили 218 випадків коронавірусу у 18 регіонах. ІНФОГРАФІКА

додана інфографіка

В Україні зафіксовано 218 випадків коронавірусної хвороби COVID-19.

Про це зранку в п’ятницю, 27 березня, повідомляють у пресслужбі Міністерства охорони здоров’я.

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 10:00 27 березня в Україні 218 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них п’ять летальних, чотири пацієнти одужали.

За добу зафіксовано 62 нові випадки.

Коронавірусна хвороба виявлена вже у 18 регіонах:

▪️ Вінницька область — 5 випадків;
▪️ Волинська область — 2 випадки;
▪️ Дніпропетровська область — 3 випадки;
▪️ Донецька область — 2 випадки;
▪️ Запорізька область — 8 випадків;
▪️ Закарпатська область — 1 випадок;
▪️ Житомирська область — 2 (1 летальний) випадки;
▪️ Івано-Франківська область — 24 (2 летальні) випадки;
▪️ м. Київ — 47 випадків;
▪️ Київська область — 32 випадки;
▪️ Львівська область — 3 випадки;
▪️ Луганська область — 1 випадок;
▪️ Одеська область — 4 випадки;
▪️ Рівненська область — 9 випадків;
▪️ Тернопільська область — 25 випадків (1 летальний);
▪️ Херсонська область — 1 випадок;
▪️ Чернівецька область — 47 (1 летальний) випадків;
▪️ Черкаська область — 2 випадки.

На мапу зараження за добу додалися Закарпаття (1) і Рівненщина (одразу 9 випадків).

Дослідження проводилися вірусологічною референс-лабораторією Центру громадського здоров’я України, а також обласними лабораторіями.
Станом на ранок 27 березня, протягом доби, до Центру надійшло 277 нових повідомлень про підозру на COVID-19.
Всього з початку 2020 року надійшло 1401 повідомлення про підозру на COVID-19.

Читайте також:
Зеленський анонсував прибуття в Україну сотень тисяч тестів на вірус із Китаю й Кореї

У Китаї з грудня 2019 року почали реєструватися випадки захворювання на пневмонію, спричинену новим коронавірусом (2019-nCoV), який доти не спостерігався у людей. Вважається, що вірус походить від заражених тварин на ринку морепродуктів та м’яса в місті Ухань.
Згодом стало відомо, що виліковуються у багато разів більше людей, ніж помирають (летальність становить ~4%). Вакцини від COVID-19 наразі не винайшли.

Хвороба супроводжується жаром, сухим кашлем, задухою, пневмонією. Приблизно у 80% заражених людей захворювання проходить у легкій формі, у 15% – у важкій. Частина людей не підлягають інфікуванню.

Серед молодих людей кількість летальних випадків не перевищує 0,2%, тоді як для людей старшого й похилого віку рівень смертності може сягати 15% і зростати залежно від рівня медичної допомоги (зокрема наявності апаратів штучного дихання). Ускладнюють ситуацію також хронічні захворювання.

11 березня ВООЗ офіційно оголосила глобальну пандемію Covid-19.

За даними інфографіки Інститут Гопкінса, станом на 10:00 27 березня у світі лабораторно зафіксовано понад 533 тис. випадків зараження коронавірусом. Щонайменше 24082 осіб померли від ускладнень, викликаних COVID-19. Вилікувалися – понад 122 тис. осіб.
Країни з найбільшим поширенням коронавірусу – США (86 тис. випадків), Китай, Італія, Іспанія, Німеччина, Франція, Іран, Велика Британія, Швейцарія, Південна Корея, Нідерланди, Австрія, Бельгія.

Найбільше померлих – в Італії (8215). Однак 22 березня в Італії почало скорочуватися добове число померлих та інфікованих.

3 березня в Україні зафіксували перший випадок зараження коронавірусом COVID-19. Інфікованим виявився житель Чернівецької області, який прилетів з Італії разом із дружиною. 20 березня стало відомо, що він вилікувався.
Першу смерть від коронавірусу в Україні зафіксували 13 березня : 71-річна жінка з Радомишля померла в лікарні. Вона повернулася 1 березня з Польщі до Львова, а потім поїхала на Житомирщину.
Станом ранок 27 березня в Україні зареєстровано 218 лабораторно підтверджених випадків COVID-19 у 17 регіонах, п’ять з них – летальні.

У Китаї епідемія пішла на спад, після того як померли близько 3200 осіб і було запроваджено найжорсткіший карантин. Натомість COVID-19 масово поширюється в Європі.

Дедалі більше країн світу запроваджують жорсткі обмежувальні заходи для протидії поширенню коронавірусної інфекції – із закриттям кордонів, скасуванням масових заходів та зібрань, навчання у школах і ВНЗ, переведенням підприємств і установ на віддалений режим роботи, обмеженням сполучення між регіонами й деякими країнами, зупинкою виробництва тощо.
Найпершим в Італії 10 березня почав діяти урядовий декрет під назвою “Я залишаюся вдома”, який поширює дію карантинних заходів, запроваджених раніше лише в Ломбардії, на всю територію Італії.
Деякі країни запроваджують надзвичайний стан – це зокрема Італія, Молдова, Грузія та ін.

Згідно з рішенням РНБО, Україна також закрила на два тижні кордон для іноземних громадян із 17 березня, а також пункти пропуску для авіа-, залізничного і автобусного сполучення із закордоном.
Із 17-18 березня в Україні припинено рух метро, міжміське й міжобласне пасажирське сполучення, введено обмеження на роботу закладів обслуговування й торгівлі, на пересування в населених пунктах та встановлено відповідальність за їх порушення. Раніше оголошено карантин для освітніх закладів. Із 23 березня Київ зупинив всі пасажирські транспортні перевезення, крім критичної сфери.

Читайте також:
130 українських військових перебувають у домашній самоізоляції

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна