Зеленський анонсував прибуття в Україну сотень тисяч тестів на вірус із Китаю й Кореї

 

У ніч на 27 березня влада України очікує прибуття вантажу з Південної Кореї із 100 тисячами точних ПЛР-тестів для визначення коронавірусного інфікування.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у зверненні в четвер, 26 березня.

“Вночі ми очікуємо із Південної Кореї літак, який має доставити 100 тисяч тест-систем ПЛР”, – сказав він.

За його словами, така сама кількість ПЛР-систем для тестування на COVID-19 прибуде і з Китаю.

“Завтра – чекаємо прибуття з Китаю близько 200 тисяч спеціальних медичних респіраторів, захисні костюми для лікарів, сто тисяч ПЛР-тестів, апарати штучної вентиляції легень, велику кількість масок для аптек.
Після повернення, відстою та відпочинку екіпажу, літак одразу вилетить в Китай за наступною партією. І подальша доставка буде здійснюватися саме в такому режимі”, – сказав Зеленський.

“Також запущено виробництво багаторазових захисних костюмів, і вже через три доби буде готова перша партія. Сьогодні в регіони України відправляється 10 тисяч захисних респіраторів.
Нами знайдено більше 5 мільйонів одноразових рукавичок. Вночі їх доставлять в області разом з необхідними витратними матеріалами для апаратів ШВЛ (штучної вентиляції легенів) та іншого медичного обладнання.
В кожну обласну лабораторію розподілені необхідні реагенти для того, щоб здійснювати ПЛР-діагностику на місцях”, – розповів глава держави.

Нагадаємо, перший військовий літак із тестами на коронавірус із Китаю прибув в Україну 23 березня.

Читайте також:
“Не лише стримування”: Уляна Супрун – про те, як перемагає коронавірус Південна Корея

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна