На відеоконференції ТКГ документи щодо “визнання ОРДЛО” не підписали, – Банкова

 

Під час чергового засідання Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі, яке у зв’язку з поширенням коронавірусу відбулося у форматі відеоконференції, не підписували документи про створення “консультативної ради” з представниками ОРДЛО.

Про це в четвер, 26 березня, повідомила пресслужба президента України.

“Під час засідання жодних документів підписано не було”, – сказано в пресрелізі.

Ключові питання, які були порушені українською стороною, стосувалися безпекової ситуації на Донбасі та взаємного звільнення утримуваних осіб, зазначили в ОП.

“Українська сторона підтвердила відданість режиму стійкого та повного припинення вогню та закликала учасників ТКГ підтримати цю ініціативу.
Також триває робота над формуванням списків у межах взаємного звільнення утримуваних осіб.
Крім того, учасники ТКГ продовжили консультації щодо наступних ділянок розведення сил і засобів, зважаючи передусім на гуманітарні критерії”, – ідеться в повідомленні з Банкової.

Нагадаємо, раніше цього дня партія “Голос” під ОПУ протестувала проти прямих переговорів з ОРДЛО.

Читайте також:
Учасники ТКГ не будуть створювати “консультативну раду з ОРДЛО” 25 березня, – Резніков

Як інформувала “Новинарня“, 11 березня учасники Тристоронньої контактної групи в Мінську підписали домовленості про створення “консультативної ради” – органу, який фіксує суб’єктність ОРДЛО, а Росія перебуває лише в статусі гаранта-спостерігача, на рівні з Німеччиною, Францією та ОБСЄ.
Від України відповідний протокол завізував другий президент Леонід Кучма, від Росії – спеціальний представник Азамат Кульмухаметов, від ОБСЄ – Гайді Грау, від ОРДО і ОРЛО – Наталія Никонорова і Владислав Дейнего.
У переговорах також брав участь керівник офісу президента України Андрій Єрмак.

Представники української опозиції у Верховній Раді назвали мінський протокол “державною зрадою”. Зокрема, 13 березня депутат від “ЄС” Володимир В’ятрович звернувся з листом до голови СБУ Івана Баканова, в якому просить відкрити кримінальне провадження за фактом антидержавних дій, вчинених керівником офісу президента Андрієм Єрмаком та другим президентом України Леонідом Кучмою на переговорах ТКГ в Мінську.
Партія “Голос” провела на Банковій акцію протесту із фаєрами.
14 березня в Києві відбувся протестний Марш патріотів.

Читайте також:
Єрмак пояснив, для чого хочуть створити “консультативну раду” при ТКГ

Безсмертний про нові мінські протоколи: Це катастрофа і відставка для Зеленського

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна