Учасники ТКГ не будуть створювати “консультативну раду з ОРДЛО” 25 березня, – Резніков

 

25 березня учасники Тристоронньої контактної групи з вирішення конфлікту на Донбасі не будуть створювати Консультативну раду.

Про це заявив у середу, 25 березня, віцепрем’єр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій і представник України в робочій підгрупі ТКГ з політичних питань Олексій Резніков.

“ТКГ відбувається у форматі відеоконференції, тому жодних рішень про створення не може бути підписано фізично. Більше того, безпосередньо рішення про створення може бути прийнято після консультацій із Німеччиною, Францією та ОБСЄ. Вони на сьогодні тривають”, – сказав Резніков у коментарі, поширеному офісом президента України.

Рєзніков наголосив, що, зважаючи на епідемію коронавірусу, зустріч у середу пройде в форматі конфколл – відеозв’язку.

На порядку денному – припинення вогню, розведення сил і засобів, гуманітарні питання, в тому числі доступ міжнародних організацій на тимчасово окуповані Росією території України.

Читайте також:
“Якби мене не звільнили, день моєї відставки був би сьогодні”, – Загороднюк про рішення ТКГ

Як інформувала “Новинарня“, 11 березня учасники Тристоронньої контактної групи в Мінську підписали домовленості про створення “консультативної ради” – органу, який фіксує суб’єктність ОРДЛО, а Росія перебуває лише в статусі гаранта-спостерігача, на рівні з Німеччиною, Францією та ОБСЄ.
Від України відповідний протокол завізував другий президент Леонід Кучма, від Росії – спеціальний представник Азамат Кульмухаметов, від ОБСЄ – Гайді Грау, від ОРДО і ОРЛО – Наталія Никонорова і Владислав Дейнего.
У переговорах також брав участь керівник офісу президента України Андрій Єрмак.

Представники української опозиції у Верховній Раді назвали мінський протокол “державною зрадою”. Зокрема, 13 березня депутат від “ЄС” Володимир В’ятрович звернувся з листом до голови СБУ Івана Баканова, в якому просить відкрити кримінальне провадження за фактом антидержавних дій, вчинених керівником офісу президента Андрієм Єрмаком та другим президентом України Леонідом Кучмою на переговорах ТКГ в Мінську.
Партія “Голос” провела на Банковій акцію протесту із фаєрами.
14 березня в Києві відбувся протестний Марш патріотів.

Читайте також:
Єрмак пояснив, для чого хочуть створити “консультативну раду” при ТКГ

Безсмертний про нові мінські протоколи: Це катастрофа і відставка для Зеленського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна