Поліція відкрила справу проти комуністів, що відзначали в Києві 140-річчя Сталіна

 

Національна поліція порушила кримінальне провадження через проведення у Києві  “науково-практичної конференції” на тему “Сталін і революційне перетворення світу” у грудні 2019 року.

Як передає “Новинарня” у вівторок, 3 березня, про це народний депутат від “Європейської солідарності” Володимир В’ятрович повідомив на своїй сторінці у фейсбуці.

Звернення народних депутатів щодо потреби довести до кінця заборону Компартії і притягнення Петра Симоненка до кримінальної відповідальності зрушили справу з місця.

“На відміну від СБУ, яка надіслала відписки, бо, мабуть, не вважає КПУ загрозою національній безпеці й інструментом гібридної війни проти України, Мін’юст і Національна поліція відповіли по суті. Поліція порушила кримінальне провадження, а міністр юстиції повідомив, що після визначання закону про декомунізацію конституційним готується поновлення проваджень у справах про заборону Компартії”, – написав В’ятрович.

Він оприлюднив копію відповіді НПУ на депутатський запит:

Фото: Facebook/Володимир В’ятрович

Фото: Facebook/Володимир В’ятрович

Фото: Facebook/Володимир В’ятрович

Також В’ятрович опублікував відповідь Міністерства юстиції про нові клопотання щодо КПУ, які готуються:

Фото: Facebook/Володимир В’ятрович

Як інформувала “Новинарня“, наприкінці грудня 2019 року колишній голова Інституту національної пам’яті, народний депутат Володимир В’ятрович, скерував депутатське звернення очільнику СБУ Івану Баканову щодо притягнення до відповідальності сталіністів, які відзначили в Києві 140-річчя тирана.

21 грудня 2019 року в Києві під час “науково-практичної конференції” на тему “Сталін і революційне перетворення світу” колишньому очільнику УІНП Валерію Солдатенку вручили медаль до 140-річчя Сталіна.

У липні 2018 року кіберполіція заблокувала сайт Компартії України та провела обшук у її офісі.

8 травня в Компартії СБУ та інші силовики провели обшуки в домівці лідера Компартії Петра Симоненка, лідера комсомолу Михайла Кононовича та в офісі КПУ в Києві. Тоді в Симоненка знайшли пістолет АПС з набоями, а в партійному приміщенні – російську агітацію.

Служба безпеки України тоді повідомляла, що обшуки в Компартії відбувалися в рамках кримінального провадження за статтями про “державну зраду” і “дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади”.
16 грудня 2015 року Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Міністерства юстиції України про заборону Комуністичної партії. Була заборонена офіційна діяльність партії або участь її в майбутніх виборах.
Верховна Рада в квітні 2015 року ухвалила закон про засудження комуністичного й нацистського тоталітарних режимів, заборонивши їхню пропаганду й символіку.
Сайт КПУ та її агітаційні матеріали вочевидь створені з порушенням цих законодавчих норм.

Читайте також:
У РФ хочуть викупити останки агента НКВС Кузнєцова, які не віддає міськрада Львова

Володимир В’ятрович: “1937”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.