В’ятрович вимагає від СБУ притягти до відповідальності сталіністів

 

Колишній голова Інституту національної пам’яті, народний депутат Володимир В’ятрович, скерував депутатське звернення очільнику СБУ Івану Баканову щодо притягнення до відповідальності сталіністів, які відзначили 140-річчя тирана.

Про це нардеп написав на своїй сторінці у Facebook у п’ятницю, 27 грудня.

“Повернення культу Сталіна в Росії починалося з того, що влада не помічала спрямованих на це “громадських” ініціатив, а потім і сама взялася за його розкрутку”, – прокоментував В’ятрович акцію сталіністів.

“Служба безпеки України має розслідувати і притягти до відповідальності учасників зборів сталіністів, як передбачено законодавством”,  – заявив нардеп.

У зверненні В’ятрович задає три питання до СБУ:

  • Чи було Службі безпеки України відомо про здійснення представниками “Комуністичної партії України” підготовки і проведення заходу з відзначення 140-річчя Сталіна і якщо так, то які заходи вживалися СБУ для попередження і припинення злочинних дій?
  • Чи ініціювала СБУ притягнення організаторів та учасників згаданого заходу до передбаченої законом кримінальної відповідальності?
  • Які заходи вживаються СБУ для припинення незаконної діяльності Комуністичної партії України та пропаганди символіки тоталітарного комуністичного режиму і якими є результати таких заходів у другому півріччі 2019 року?

Як писала “Новинарня“, нещодавно колишньому очільнику УІНП Валерію Солдатенку вручили медаль до 140-річчя Сталіна.

Читайте також:
Володимир В’ятрович: “1937”

Команда Зеленського повертається до небезпечної стратегії, яка робить Україну слабкою, – В’ятрович

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна