У РФ хочуть викупити останки агента НКВС Кузнєцова, які не віддає міськрада Львова

 

У Росії можуть організувати збір коштів для того, щоби викупити останки героя Радянського Союзу офіцера НКВС Миколи Кузнєцова.

Як передає “Новинарня” у понеділок, 10 лютого, із посиланням на пресслужбу партії, про це заявив заступник секретаря генради “Єдиної Росії”, депутат Держдуми Олександр Хінштейн.

“Багато разів сьогоднішньою владою України заявлялося, що Микола Іванович Кузнєцов та інші співробітники НКВС – не герої, а вороги свого народу. Пам’ятник йому знесений, вулиці, які раніше носили його ім’я, перейменовані на честь нових героїв України, в бою з якими і віддав своє життя відважний радянський розвідник”, – вважає він.

Депутат повідомив, що російська сторона готова організувати збір коштів для викупу і перевезення останків радянського розвідника або за місцем його народження – в місто Кудимкар Пермського краю, або на територію іншого регіону РФ, тісно пов’язаного з пам’яттю про цю “видатну людину”.

Як писала “Новинарня“, міськрада Львова не погодила передачу до РФ останків агента НКВС Миколи Кузнєцова, відклавши розгляд рішення до отримання відповіді щодо цього від СБУ та МЗС.

Нагадаємо, Микола Кузнецов – радянський диверсант-розвідник, агент НКВС, який загинув 8 березня 1944 року у селі Боратин Бродівського району на Львівщині. За однією з версій, він сам підірвав себе гранатою, за іншою – загинув в бою. Посмертно йому присвоїли звання Героя Радянського Союзу. Ексгумацію останків спецагента НКВС провели в 1959 році.

Читайте також:
В’ятрович вимагає від СБУ притягти до відповідальності сталіністів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна